Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Nem vettek fel a koleszba,...

Nem vettek fel a koleszba, ezért albérletet kell keresnem. Kinéztem már néhány jót,szerintetek megoldható az, hogy a nyárra kiköltözzek? Nyilván júli augusztusban így nem is fizetnék lakbért?

Figyelt kérdés
Megbeszélhető ez a tulajokkal? Vagy teljesen hülyeség lenne erre rákérdeznem? Nem akarom magam beégetni ha nem muszáj.

2021. aug. 20. 20:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
2%

#9-es!!! Nem vetted észre még másodszorra sem, hogy NEM KÉT HAVI NEM FIZETÉSRŐL VAN SZÓ, hanem a két hónapra C S Ö K K E N T E T T FIZETÉSRŐL.

A csökkentett azt jelenti, hogy nem fizetik a villany és vízfogyasztást, hiszen nincsnek ott.

Ezt maga a tulajdonos ajánlotta fel. Akkor Ti, akik kételkedtek és ok nélkül lepontozgattok ne avatkozzatok az őm dolgukba. Aki nem csökkentené - ne csökkentse! Ennyi. Köszönöm, hogy végre megértitek és nem kell többet magyarázkodnom!

2021. aug. 21. 21:26
 12/18 anonim ***** válasza:
98%

#11 El vagy tévedve.

A kérdés címéből:

"szerintetek megoldható az, hogy a nyárra kiköltözzek? Nyilván júli augusztusban így nem is fizetnék lakbért?"

A kérdező azt kérdezi hogy megoldható-e hogy a két hónapra nem fizetne lakbért, nem azt hogy csökkentett lakbért. Honnan keverted bele ezt?

2021. aug. 21. 21:29
 13/18 anonim ***** válasza:
2%
Én pedig arról írtam I(olvasd csak el, mit írtam), hogy TUDOK OLYAN ESETRŐL, amikor a tulaj maga ajánlotta fel a két hónap idejére a csökkentett lakbért, mert a bérlőknek is jól jött, de a tulajdonosnak maradtak MEGBÍZHATÓ bérlői. Én válaszoltam a kérdésre is, de még megjegyeztem, amit fentebb írtam. Ne keverjük a kérdést és a megjegyzést, hogy miről tudok a lakbérrel kapcsolatban a szünidő idejére. Azt is tudom, hogy sok bérbeadó ezt nem teszi. Ám legyen, kettőjük dolga.
2021. aug. 21. 21:38
 14/18 anonim ***** válasza:
97%
De megint eltérsz. Én nem a te felvetésedre válaszoltam, hanem a kérdezőnek a kérdésére. Te tényként kezelsz egy lehetséges megoldást, ami eltér attól amit a kérdező felvetett és amire reagálunk mindannyian.
2021. aug. 21. 21:42
 15/18 anonim ***** válasza:
96%

11: szerintem értjük, miről írsz, csak nem tartjuk jó megoldásnak. A bérlő arra alapozva fizetne kevesebb lakbért a nyári hónapokra, hogy egyáltalán nincs ott. Na de mi van, ha mégis? Mert dolga van a városban, mert ott aludnának a barátai egy éjszakát, stb, stb. Ha benn vannak a cuccai, nyilván nem kérem vissza a kulcsot, de ha kulcs van nála, akkor jöhet-mehet. Most akkor ellenőrizzem, hogy valóban nem járt benn hónapokig? Vagy ha rezsiköltség keletkezne, akkor kérjem el a teljes lakbért, mert ugye ezek szerint benn járt a lakásban (miközben ő majd azon problémázik, hogy "de csak két nap volt összesen")?

Én elhiszem, hogy van, aki így oldja meg. Én nem tenném.

2021. aug. 21. 22:13
 16/18 anonim ***** válasza:
97%

Én nem hergelni akarlak, de

szerinted,

“A csökkentett azt jelenti, hogy nem fizetik a villany és vízfogyasztást, hiszen nincsnek ott.”

A “csökkentett lakbérnek” miköze a rezsihez? Evidens, hogyha nincs ott, akkor nem fogyaszt, tehát azt nem fizeti a szolgáltatónak, de miért ne fizetne a bérbeadónak, akinek foglalja a lakását? Aki a rendelkezésére tartja és raktározza a cuccait?

2021. aug. 21. 22:53
 17/18 anonim ***** válasza:
37%

A rezsit (villany, víz) olyan esetre értettem, ami ugyancsak gyakori, hogy ezeket a bérbeadónak számlázza a szolgáltató, de ha a b érlő nincs ott, akkor kevesebb a számla is, hiszen nem fogyaszt.

Ezzel a mondatommal befejeztem és a kérdést tovább nem figyelem.

Köszönöm a megértéseteket.

2021. aug. 22. 09:20
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Abba nem hiszem, hogy bárki is belemegy, hogy a nyári hónapokra ne fizess lakbért. Ez a bérbeadónak nyilván szembemenne az érdekeivel.

Viszont olyanról én is tudok többről is, akik nem tartózkodnak az albérletükben nyaranta és arra az időre kevesebb lakbért fizetnek. Ez egyetemvárosokban szerintem azért talán már nem ritkaság, mert ott nyilván főként egyetemisták az érintettek, ők adott esetben csak a tanév idején tartózkodnak ott és arra az időre kell megoldaniuk a lakhatásukat. Az pedig valóban jó a bérbeadónak is, ha talál egy megbízható bérlőt, aki rendesen fizet, rendben tartja a lakást stb., és az egyetemista is örül, hogy megtarthatja az albérletet, nem kell minden évre újat keresni és még kevesebbet is fizet. Erre szerintem rá lehet kérdezni nyugodtan.

Valamint esetleg még azt tudom mondani, hogy egy kb. 1-2 hónapos felmondási időt is bele lehet foglalni a szerződésbe. Jelenleg én is így oldottam meg, mert a jövő évben már másik városban fogok tanulni, így már a nyárra sem feltétlenül maradnék. Így tulajdonképpen megvan a lehetőségem arra, hogy ha két hónappal előre szólok, hogy távoznék, akkor a kaució ellenében (tulajdonképpen azt lelakva) felmondhatom a szerződést és kiköltözhetek előbb. Viszont így nyilván új albérletet kellene keresned évről évre.

2021. aug. 23. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!