Jól értelmezem a bérleti szerződés ezen pontját?
"A bérleti szerződés határozatlan időre szól, azt bármelyik fél a tárgyhónapot követő hó utolsó napjával külön indoklás nélkül felmondhatja."
Ha augusztus 2-án idevakkant, hogy elmenne, akkor jogosan követelem tőle az ehavi és a jövő havi bérleti díjat, ugye? Mert a bérlő az ehavit se akarná fizetni. Tegnap (aug. 8-án) kiköltözött. A kulcsok még nála vannak.
Igen, jogosan.
Kaució megtartása, zár lecserélése. Pénzt szerintem nem fogsz látni belátható időn belül.
Mondjuk ha augusztus 2-án "vakkant oda", akkor benned is lehetne annyi korrektség, hogy tárgyhó épp csak megindult, akkor nem kéthavi bért követelsz, csak egyet. Lehet, hogy a bérlőd is rugalmasabban állt volna a dologhoz, ha tőled is ezt tapasztalja.
De igen, jogosan tartod meg a kauciót a szerződés értelmében.
#3, ahham. Idén június elsején bérelte ki, a piaci ár hétharmadáért. A szerződéskötéshez 200 km-t vezettem, majd újabb 400 km-t, hogy a gondnokság alatt álló másik tulajdonossal is aláírattassam. Aztán engedélyeztetnem kellett mindezt a Gyámhivatallal.
Most kezdhetem újra, csak visszafelé.
Ennyit a "rugalmasságomról".
És a kauciót is - kellően pofátlanul - visszakövetelné.
Nem kell tőle semmi a köv. hónapra, de a kauciót igenis megtartom.
A bérlő - az elmondása szerint - elvállalt egy fűnyírást ( múlt hónap utolsó napján) és tönkretett egy 150 ezres fűnyírót. Ezért bontott szerződést, most visszaköltözik a szüleihez.
De ez miért az én problémám legyen?
Van neki is szerződése, most arra hivatkozik, hogy "ő azt nem tudta".
Hát sajnálom. Engem a Gyámhivatal széjjeltép, pontosabban: nekem kell(ene) megfizetnem a másik tulajdonos felé a bérleti díj 50 százalékát.
Pedig a benzinköltség és az adózás után egyelőre nem maradt egy fillér sem a zsebemben.
Icipici garzonról beszélünk, 30 ezer Ft/hó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!