Nekem vagy a lakótársamnak van igaza?
Egy albérletben élünk,, külön nyíló szobákban élünk. Azonban a szobáinkat összeköti egy ajtó, természetesen ez be van zárva, de ettől a hangok még átszűrődnek.
A lakótársam nem használ fülhallgatót, éjszakába nyúlóan, hajnali 2-ig telefonál. Hétvégén nagyon nagy hangerővel hallgat zenét, néz filmeket stb. Délelőtt 10-től, hajnali négyig.
A probléma, hogy a szobámat nem nagyon tudom emiatt használni. Aludni és pihenni csak az ő kénye-kedve szerint tudok. Olvasni végképp nem tudok.
Szerintem felháborító, amit csinál. Megemlítettem neki, de még neki állt feljebb.
Az a véleményem, hogy amit csinál, az visszaélés. Például tudna fülhallgatóval zenét hallgatni, vagy ha másokkal beszélget írásban s tudja, már szinte mindegyik appban van chat funkciót. És nem hallássérült, mivel a utcán mindig fülhallgató van rajta.
Kinek van igaza?
Szerintem mindkettőtöknek igaza van, de neked nagyobb részben. Ugyanis napközben ő ugyanakkora joggal van a lakásban és csinál amihez kedve van. Az más kérdés, hogy teljesen eltérő mentalitással bírtok, én a helyedben megőrülnék. Az éjszakai telefonbeszélgetés viszont pofátlanság a részéről. Egyébként is benne van a legtöbb lakás házirendjében, hogy este 8 után már nem illik hangoskodni, ez szerintem szobabérlésnél is alkalmazható.
Ha nem tudjátok tisztázni, akkor jobban jártok, ha te keresel egy hozzád hasonló nyugodt személyiségű lakótársat, ő meg egy hozzá hasonló hiperaktívat és kergessék egymást őrületbe.
#11,
nagyon tévedsz, amikor azt írod, hogy napközben azt csinál a lakótárs, amihez kedve van! Gondold csak át, hogy mit jelent az, amit írtál. Az igaz, hogy joggal van a lakásban (mindkettő), de napközben is be kall tartani a békés együttélés szabályait. Még a kisgyerekeknek sem szabad azt csinálni, ami a többi szomszédot napközben zavarja.
Esetleg ha a szoba adottsága engedi, told oda a szekrényt az ajtó elé, hisz úgyse használjátok. A legjobb ha tele van ruhával, jobban fogja a zajt. Vagy az ajtó és szerkrény közé tehetsz nikecelt, pár száz forint, és az is csøkkenti a zajt.
Persze csak egy ötlet, nem tudom a szoba kiaalakítását. De ha nem is fogja fel teljesen a zajt, mindenképp csökkenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!