Lakcím bejelentéséhez elegendő, ha a tulajdonos aláírja a bejelenőlapot?
Figyelt kérdés
Esetleg személyesen is el kell jönnie, vagy kell neki meghatalmazást írni?2021. júl. 17. 12:59
2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2021. júl. 17. 13:01
3/14 anonim válasza:
Két tanú is kell, és előttük (mármint a jelenlétükben) kell aláírnia.
4/14 anonim válasza:
2 hónapja jelentettem be a barátnőm, nem kellett 2 tanú. Kitöltöttük, aláírtam és ő bevitte.
5/14 A kérdező kommentje:
Az a szerződésnél van. Én a lakcímbejelentőt kérdezem, ezt a piros színű lapot. Ott a tanúknak nincs is hely aláírni.
2021. júl. 17. 13:32
6/14 A kérdező kommentje:
4-es. Köszönöm!
2021. júl. 17. 13:33
7/14 anonim válasza:
Még csak aláírnia sem kell a bejelentőt, az aláírt bérleti szerződés elegendő a lakcímbejelentéshez és online is lehet intézni. Legalábbis én februárban online adtam be mo.hu-n, azt viszont nem tudom, hogy ez csak ideiglenes lehetőség volt a covid miatt vagy továbbra is működik.
8/14 anonim válasza:
Az én bérlőmtől kérték a bérleti szerződést is. Az is kell hozzá.
9/14 anonim válasza:
#8 Nem kell, ez hülyeség. Vagy az aláírt bérleti szerződés kell, vagy a bejelentőlapra az aláírás. Egy szívességi lakáshasználó, befogadott rokon pl. milyen szerződést mutogatna? Vannak hülye ügyintézők, ilyenkor vissza kell menni egy másikhoz, az első ellen meg panaszt tenni.
10/14 anonim válasza:
9es: nem teszek panaszt. Az ügyintéző igenis ellenőrizze, milyen jogon akar vki bejelentkezni egy lakásba. Ez a dolga. Ne engedjen ida bárkit bejelentkezni "szívességi lakáshasználat" címén. 8as voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!