Ideiglenes lakcím bejelentésénél ha a lakásnak két tulajdonosa van, akkor elég az egyik aláírása?
A jogszabály nem tisztázza, hogy több tulajdonos esetén kinek a hozzájárulása szükséges. Sehol sem szerepel, hogy mindegyüké, vagy a többségi tulajdonosé szükséges lenne.
Találtam egy állásfoglalást, eszerint bármelyik résztulajdonos hozzájárulása elegendő a lakcím bejelentéshez.
Ez így is működik, gyermekemnek 1/4, nekem 3/4 tulajdoni hányadom van. Házastársa, hozzánk, állandó lakcímmel való bejelentkezését a gyermekem aláírása alapján intézték. (Megbeszéltük, egyetértettem, de jogilag ennek semmilyen jelentősége nincs.)
Kérelmezhető a lakóhely szerint illetékes jegyzőnél, illetve a lakóhely szerint illetékes járási hivatalnál.
Hogy hol és hogyan intézhető, milyen iratok szükségesek, tudnivalók a [link] lapon találhatók.
Baloldalon, a piros betűs „ÜGYINTÉZÉS” címszó alatti „Okmánykiállítás”-ra kell kattintani, majd a „Lakcímigazolvány”-ra.
Tartózkodási hely ("ideiglenes") esetén a harmadikra kell kattintani.
Fontos, hogy a tartózkodási hely bejelentését ötévente meg kell ismételni, mert öt év elteltével automatikusan megszűnik az érvényessége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!