Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogy lehet megertetni a...

Hogy lehet megertetni a berlovel,hogy az erkezesekor jol mukodo rollot tonkretette es neki kell kihivnia vkit es megcsinaltatni?

Figyelt kérdés

A szerzodeskoteskor megmutattuk a mosogepen kivul a rollo hasznalatat. A falra is ki van irva es a hazirend (olvasta,alairta) is tartalmazza.

Nem volt kepes rendeltetesszeruen hasznalni vmelyik vendege.(Lattuk,hogy voltak nala baratok) . Azt akarja bemagyarazni,h az erkezesekor nem mukodott a rollo,azert mutattuk meg,hogy kell hasznalni…. Erkezesekor ellenoriztuk en a tulaj meg a berlo es szepen mukoditt rendeltetesszeru hasznalattal.

Irani angolulbeszelo IT dolgozomi jol beszelunk angolul es minden angolul is ala lett iratva. A lakotarsanak ugyanilyen folloja van,csak o nem hiv ingyeneloket ,igy nincs aki elrontsa. Az ilyen i gyenelok miatt kitettunk meg a falra is egy fdliratot a rollo kotelehez,hogy ne rontsa el.(Velemenyunk szeri t boven tulteljesitettuk a dolgunk es visszael a joindulatunkkal.)

Irtuk neki,h csinaltassa meg vagy hivunk vkit es levonjuk a kauciobol.

Szerzi ezt is tartalmazza. Azt is,h egyetert,h minden mukodik a lakasban es mukodbe adja vissza.

Velemenyek? Otletek?

#Nem rendeltetesszeru hasznalat
2021. júl. 12. 17:37
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
85%

19-es: 65 éves vagyok, de életemben eddig még egyelte egy rolóhoz sem kellett használati utasításm anélkül is mindet tudtam kapásból használni.

Ha a TE rolódhoz ilyen kell, akkor az a roló eleve tönkre van menve, vagy annyira rossz minöség, hogy nem is érdemes megvenni!

2021. júl. 14. 07:57
 22/31 anonim ***** válasza:
0%
Valószínűleg sok bérlő válaszol személyes szimpátia/unszimpátia alapján bérlő/bérbeadó irányába. Akármelyik rolót el lehet rontani ha a fröccsindítású vendég hangulatba jön.
2021. júl. 14. 16:22
 23/31 moozygoo ***** válasza:
81%

Javíttasd meg te dolgod, bár hiába írná 100 kommentelő is ezt, te úgyis csak azt az egy választ keresnéd, aki azt mondja a bérlő fizessen.

Itt inkább te vagy az ingyenélő, nem értesz az ingatlan bérbeadáshoz, csak hozzájutottál egyhez amiből most várod a havonta ingyen befolyó fix jövedelmet. Vicc kategória a magyar ingatlan bérbeadás, ezért utál sok ember albérletben élni, nem az árak miatt.

2021. júl. 17. 11:48
 24/31 anonim ***** válasza:
0%
Nos látatlanban senki sem tudja eldönteni, hogy eleve rossz állapotú volt-e a roló vagy duvad használat miatt lett elrontva így nyilván marad a magától értetődő válasz hogy mit ír a szerződés. Habár nem vagyok a téma elsőszámú szakértője de teszem azt ha valaki aláír olyasmit hogy "minden működik, és mindent működőképesen ad vissza" akkor tulajdonképpen -akár alacsony bérleti díjért akár csakúgy előzékenységből- de plusz kockázatot is vállal olyasmiért is ami rendeltetészszerű használat mellett megy tönkre. Ez nem lenne kimondottan egyedülálló. A szuperjogállami németországban gyakori hogy ha mittudomén 4évre kiveszel havi x ezer euróért egy lakást akkor a bérleti díj rendszeres fizetésén túl vállalnod kell hogy kiköltözéskor saját költségeden kicserélteted a padlószőnyeget amiért össze merészelted járkálni.
2021. júl. 17. 13:05
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: ez nem igaz, Németországban szabályos szerzödés esetén csak annyit lehet követelni, hogy a lakás tiszta legyen - és ez nem ipari tisztítást jelent, hanem felsöpröve/porszívózva, és teljesen átlagos módon le- illegve felmosva legyen. Még azt sem követelhetik meg, hogy kiköltözés elött fessd le a falakat.

Az igaz, hogy sokan belevesznek ilyeneket is a szerzödésbe, de mivel ezek ellentmondanak a törvényes szabályzásnak, ezért érvénytelenek, még akkor is, ha a bérlö tudtalanságból aláírta!

Mivel régóta itt élek és bérelem a lakásomat, igen alaposan végignéztem az erre vonatkozó törvényeket, és nem egy lakástulajdonost kergettem a kétségbeesésbe, amikor kiköltözéskor tisztasági festést, professzionális szönyegtisztítást, stb akart volna. Mivel minden esetben meg tudtam mutatni az erre vonatkozó jogszabályokat, ezért kénytelenek voltak visszakozni.

Ha nálad a tulajdonos szönyegcserét követel, arra nincs joga, neked nem kell kicserélni és emiatt nem tarthatja a kauciót sem vissza.

2021. júl. 17. 14:20
 26/31 anonim ***** válasza:
Konkrétan tiltja a jogszabály azt mondod? És ad hozzá egy taxatív felsorolást is? Tulajdonképpen korlátozza a szerződési szabadságot a jó erkölcsbe ütközésen meg egyéb spéci eseten túl? Ezt mondjuk nehezen hiszem lehet csak nem akart leállni veled pereskedni azért a relatív kevés összegért és visszavett
2021. júl. 17. 15:45
 27/31 anonim ***** válasza:
JOgszabály szerint a lakást "Besenrein" állapotban kell leadni, mást nem követelhet a tulajdonos.
2021. júl. 17. 16:20
 28/31 anonim ***** válasza:
28%
#27: Igen, de ez a tisztításra/takarításra vonatkozik. Ez nem jelenti azt, hogy ha bérlő például kitört egy ablakot véletlen, azt nem kell megcsináltatnia/kifizetnie. És a rendőny tönkretétele szerintem ehhez áll közelebb, nem a tisztasági festéshez.
2021. júl. 17. 17:05
 29/31 anonim ***** válasza:
66%

28-as: ebben igazad van, én csak a 25/27-esre reagáltam.

Természetesen ha valamit tönkretesz, azt meg kell javíttatnia. De a kérdésben szereplö "rollo" már eleve nem lehetett jó, ha csak különleges módon lehetett hozzáérni, hogy ne essen szét.

2021. júl. 17. 19:31
 30/31 anonim ***** válasza:
Mondjuk ha aláírta hogy jó volt akkor már neccesebb. Szolgáltatónak is magyarázhatod hogy a plomba már átadáskor sérült volt ha az az orrod alá dugja az általad aláírt munkalapot miszerint sértetlenül vetted át (ott mondjuk már egy ideje, mégha nem is olyan régóta de kell fénykép is, de az nem feltétlenül tud perdöntő lenni)
2021. júl. 17. 20:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!