Hogy lehet megertetni a berlovel,hogy az erkezesekor jol mukodo rollot tonkretette es neki kell kihivnia vkit es megcsinaltatni?
A szerzodeskoteskor megmutattuk a mosogepen kivul a rollo hasznalatat. A falra is ki van irva es a hazirend (olvasta,alairta) is tartalmazza.
Nem volt kepes rendeltetesszeruen hasznalni vmelyik vendege.(Lattuk,hogy voltak nala baratok) . Azt akarja bemagyarazni,h az erkezesekor nem mukodott a rollo,azert mutattuk meg,hogy kell hasznalni…. Erkezesekor ellenoriztuk en a tulaj meg a berlo es szepen mukoditt rendeltetesszeru hasznalattal.
Irani angolulbeszelo IT dolgozomi jol beszelunk angolul es minden angolul is ala lett iratva. A lakotarsanak ugyanilyen folloja van,csak o nem hiv ingyeneloket ,igy nincs aki elrontsa. Az ilyen i gyenelok miatt kitettunk meg a falra is egy fdliratot a rollo kotelehez,hogy ne rontsa el.(Velemenyunk szeri t boven tulteljesitettuk a dolgunk es visszael a joindulatunkkal.)
Irtuk neki,h csinaltassa meg vagy hivunk vkit es levonjuk a kauciobol.
Szerzi ezt is tartalmazza. Azt is,h egyetert,h minden mukodik a lakasban es mukodbe adja vissza.
Velemenyek? Otletek?
Kihívsz egy redőnyöst, és megcsináltatod.
És ha nagyon zsugori vagy, akkor levonod a kaucióból.
Mi ezen a nehéz?
Ahogy beszélsz a bérlődről és a vendégeiről meg is érdemled...
Ettől független, ha lakásátvételkor aláírta, hogy a lakást hibátlan állapotban átvette és nem valami ezeréves rolóról van szó akkor hát vonjátok le a kaucióból...
A redony jol mukodik minden szobaban.
A rendeltetesszeru hasznalatot a mikronsl is be kell tartsni,ugy,mint a redonynel.
Ha elhuzod jobbra pl,akkor beragad.
Szandekos rongalas. Nem karbantartas hianya. Egyertelmu.
Na csak elárulta a lényeget. Már egy eleve széthullófélben lévő redőnyről van szó, amit csak egyféleképpen, óvatosan lehet felhúzni. Akkor ez azt jelenti, hogy a látszat-működőképesség bemutatásához szükséges trükköt használva jóként adott át egy már rossz redőnyt.
Ritka szarrágó alak, de nem fogja megúszni a javíttatást saját költségre.
Úristen. Egy rolóról beszélünk. Mekkora tétel, 15 ezer forint egy vadi új? Meg kell egyezni, hogy ki fizeti. Ha tudom, hogy nem én, de sokat sz*rrágóskodnál rajta, akkor hozzád b*sznám azt a 15 ezret és úgy húznék el a lakásból, hogy engem többé soha nem látnál. Vesztettél egy jól fizető bérlőt. Nem én jártam szarul.
Tudod a berendezések, használati tárgyak, amiket használnak, elromolhatnak. Nem kell szándékosságot belelátni, ha pl. mosogatás közben véletlen elejtem a mikro üveg tányérját és az összetörik. Van ilyen. Amikor egy lakás bérleti díja 100+ ezer forint, akkor összeveszhetünk azon, hogy kinek a dolga ezt pótolni és hogy szándékosan törtem-e össze, de szerintem a legjobb, ha egyik fél sem b*ssza a fogához a garast és akkor lehet konstruktívan tovább előre menni.
Ott kezdodik,h lealkudta az eleve alacsony berleti dijat es kikonyorgott egy kenyelmetlen fizetesi utemezest.
Ha szerintetek nem kell megmutatni a rendeltetesszeru hasznalatot,akkor minek van hasznalati utasitas mellekelve a muszaki cikkekhez ??
Szerintetek csak az a jo,amit barhogy hasznalva nem lehet elrontani?? Ezzel az erovel elrontod a mikrot,mert femet teszel bele? Vagy ugralsz az egyracson? Ha felalsz a wc deszkara,az meg eltorik. Es nem rossz attol a deszka,h nem birja a raallast.
Itt a rendeltetesszeru hasznalaton van a hangsuly. A balatoni nyaraloban is kifizettetik ,ha betorik az ablak. Mert viharban nyitvahagytad peldaul es a huzat becsapja.
Az osszes eddigi berlo kepes volt hasznalni problema nelkul a redonyt. A mellette lako is kepes a mai napig elrontas nelkul hasznalni. Igenis ,ha oldalra huzod,akkor lejon a gurtnirol. Mindig is ilyen volt. Ez ilyen fajta. Amiota telepitettek,azota igy kell hasznalni. Ez a mukodesi elve miatt van. A kotelet semmi nem tartja egymasra tekerve,ha lehuzgalod oldalra. Vagy megtekered felhuzaskor.
Arra lennek kivancsi,ha nekem megmutatnad,hogy hasznaljam mondjuk a redonyt nalad es az odahivott barataim ossze vissza rangatnak,akkor nem lennel-e ideges,h radhuzom a javitas koltseget?
"Ott kezdodik,h lealkudta az eleve alacsony berleti dijat es kikonyorgott egy kenyelmetlen fizetesi utemezest."
Ez hogy jön ide? A rendeltetésszerű használatból eredő hibák és amortizáció a bérleti díjba bele van kalkulálva. Ha ezt nem számoltad bele, te hibáztál.
"Ha szerintetek nem kell megmutatni a rendeltetesszeru hasznalatot,akkor minek van hasznalati utasitas mellekelve a muszaki cikkekhez ??"
A macskát mikróban szárító hülyék miatt.
"Ha felalsz a wc deszkara,az meg eltorik. Es nem rossz attol a deszka,h nem birja a raallast."
Itt ne marról volt szó, hogy a "rollora" képkeretet akasztottak, vagy azon csináltak húzódzkodásokat, csak (szerinted) oldalra elhúzta. Ez az analógiában annak felel meg, mintha a wc fedelét csak a bal oldalán megfogva lehetne lecsukni, mert ha jobb oldalon fogod meg a kezedben marad.
"A balatoni nyaraloban is kifizettetik ,ha betorik az ablak."
De itt nem az ablak tört be, hogy jön ez ide? Miért nem azzal példálózol, hogy a "rollot" fizettetik ki a balatoni nyaralóban? Ja, mert azt nem fizettetik ki, ha nem olyan fillérbaszók mint te.
"Igenis ,ha oldalra huzod,akkor lejon a gurtnirol. Mindig is ilyen volt."
Akkor az egy szar minőségű "rollo", tehát a legolcsóbbat vetted meg, ezen próbáltál filléreskedni. Minőségit vegyél, az nem megy tönkre a (szerinted) hülye bérlő (szerinted) nem rendeltetésszerű hasznűlatától sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!