Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » 25 éve albérlőink, költözniük...

25 éve albérlőink, költözniük kellene. Hogyan lehetne ezt korrekten megoldani?

Figyelt kérdés

Megállapodás alapján alacsony bérleti díjat fizettek, cserébe újítgatták a házat (de pl bojlert mi fizettük, inkább kisebb, esztétikai munkákra gondolok. De a lakást teljeskörűen fel kell újítani, tehát nem 'nyertem vele' semmit).

Most úgy alakult, hogy költözniük kell.

Nekik sem szeretnék rosszat, és szeretnék korrekten eljárni. A belefektetett munkáért ti adnátok pénzbeli kompenzációt, mondjuk pár százezret? Vagy semmit, hiszen ezért volt alacsony az albérlet díja. (felnőtt emberek, nincs gyerek)

Tudom, hülye vagyok... De hogy lehetne ezt jól megoldani? Szerintem így is hatalmas vita, sértődés lesz belőle, valahogy próbálnám enyhíteni a feszkót.

Illetve szerintetek 2 hónap reális idő lenne a kiköltözésre? Még idén szeretnénk felújítani, szeptember közepén legkésőbb el kéne kezdenünk.

2021. júl. 11. 07:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerződésben mi van a felmondási időről? Ha 25 éve lett megkötve a szerződés, akkor még a régi Ptk volt érvényben, tehát a bérbeadó felmondása esetén a felmondási idő nem lehet kevesebb 3 hónapnál. Ha törvényesen akarsz eljárni. Ez egyrészt így korrekt, másrészt azért is érdekes, mert ha pl. jogi útra terelik az ügyet, akkor könnyen semmis lehet a felmondásod, ha jogszabályellenes határidők vannak benne, aztán kezdheted az egészet elölről.
2021. júl. 13. 12:46
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Hogy alakultak azóta a dolgok, kérdező?
2021. júl. 13. 13:33
 13/15 anonim ***** válasza:

Ha 25 éve ott laknak, hagynék nekik több időt, leglább 3 hónapot, es rugalmas kiköltözést.

Szóval ha találnak uj helyet előbb, akkor menjenek nyugodtan, nem kell ott kibekkelni és kifizetni a 3 hónapot.

2022. aug. 21. 22:17
 14/15 anonim ***** válasza:

Több mint egy év telt el azóta, csak megoldották valahogy!:)

2022. aug. 21. 22:26
 15/15 anonim ***** válasza:
:))) bakker hogy kerültem én ide.. tényleg :)))
2022. aug. 21. 22:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!