Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Feketén kiadott albérletben...

Feketén kiadott albérletben lakom, lehet belőle bajom?

Figyelt kérdés

2021. jún. 29. 14:08
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Jogtalanul? Mondom kézzel írt szerződés van az albérletről. Arról meg már nem tehetek hogy ő nem adózik utána. 🤷‍♀️
2021. jún. 30. 05:34
 12/18 xswerdy ***** válasza:
75%
de egyáltalán honnan tudod, hogy nem adózik? Mesélte? Ezzel nem kell foglalkoznod, az ő dolga. A bérleti szerződés csak írásban hivatalos. Ennyi a törvényi előírás. Ezt a kézzel írott szerződés kielégíti, se tanú, se ügyvéd, se közjegyző nem szükséges. Részedről nem követtél el semmi szabálytalanságot.
2021. jún. 30. 07:37
 13/18 A kérdező kommentje:
Mivel egy smucig emberről van szó. 1000% hogy nem adózik.
2021. jún. 30. 11:12
 14/18 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem külön kell választani az adózást a bejelentést és a szerződést.

Ha van szerződés, akkor jogilag te ott tartózkodhatsz a lakásban amíg a szerződés él, nem dobhat ki a tulaj. Az adózás az ő felelőssége.

Ideiglenes lakcím bejelentéshez is elég a 2 tanús szerződés.

2021. júl. 1. 17:27
 15/18 anonim ***** válasza:
69%
Akkor most az albérlet feketén kiadott vagy van hozzá szerződés? Döntsd el! Az, hogy a másik adózik vagy nem, nem a te bajod, az meg végképp lényegtelen, hogy szerinted smucig vagy sem. Ha meg zavar ez téged, akkor keress másik albérletet.
2021. júl. 27. 14:01
 16/18 A kérdező kommentje:
Tanulj meg olvasni. Írtam hogy van egy nyamvadt kézzel írt szerződés róla, de mivel nem adózik utána ezért feketén van kiadva. Rohadtul nem lényegtelen hogy smucig e vagy sem, mert ami elromlik az albérletben, állandóan felesben akarja fizetettni, holott az ő tulajdona én azért fizetek hogy tudjam használni.
2021. júl. 27. 14:19
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben máshová költöznék, mert ez így nem tiszta.
2021. júl. 27. 15:56
 18/18 anonim ***** válasza:
63%
16. Amúgy meg mi az, hogy tanuljak meg olvasni? Én kérdeztem, nem állítottam semmit. Akkor lenne feketén kiadva, ha semmiféle papír nem lenne róla.
2021. júl. 27. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!