Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Feketén kiadott albérletben...

Feketén kiadott albérletben lakom, lehet belőle bajom?

Figyelt kérdés

2021. jún. 29. 14:08
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Csak ha jogi vitába keveredtek.
2021. jún. 29. 14:12
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Semmilyen törvény nem véd, mivel nem készült hivatalos szerződés.

Ez ugyan olyan mintha feketén dolgoznál, bármit megtehet a munkaadó veled, nem tudsz ellene védekezni.

Albérletnél meg simán kirakhat egyik napról a másikra, ha éppen úgy tartja kedve.

2021. jún. 29. 14:13
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Alapjáraton nem, mert a kutyát nem fogja érdekelni, a tulajdonos annál inkább mert nyilván így nem adózik a bérleti díjból, és ha ez kiderül akkor megrángatják keményen.

Neked annyiból lesz hátrány hogy egyik napról a másikra kirakhat onnan és a kutya sem fog megvédeni. Ha fel is jelented mert feketén adta ki, az lehet hogy Őt megbüntetik, de simán védekezhet azzal hogy jogtalanul laktál az üres lakásában amiért fel is jelenthet. Az lehet hogy ő is megszívja akkor, de te is.

2021. jún. 29. 14:48
 4/18 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam ha valaki feljelenti a tulajt hogy feketén adja ki a lakást, éscez érintheti a bérlőt is.
2021. jún. 29. 14:48
 5/18 anonim ***** válasza:
97%
Őt büntetik meg. Téged nem.
2021. jún. 29. 15:02
 6/18 A kérdező kommentje:
Kézzel írott szerződés van. De tuti nem adózik.
2021. jún. 29. 15:04
 7/18 anonim ***** válasza:
82%
Ha nem is büntetnek de fölösleges herce-hurca. Elköltöznék, még magasabb havi bérleti díj árán is, vagy írnánk szerződést.
2021. jún. 29. 15:06
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs vitás kérdés, és egyébként két normális ember vagytok, akkor ellehettek feketén is.

De mind tulaj mind bérlő oldaláról olvastam olyan horror sztorikat, hogy szerintem aki még mindig feketézni akar egy ismeretlennel, hogy spóroljon 10 ezer forintot, az ostoba. A navnak való feljelentgetés lesz a legkisebb problémád, ha például tulajdonosként egyik napról a másikra zárat cserél, és még a ruháidért sem mehetsz be; vagy ha az ingatlan címéhez tartozó pincében/tárolóban drogkereskedés miatt elővesz a rendőrség; esetleg egyéb bejegyzett kamu bt néven futó sikkasztás miatt gyanúba keveredsz és rohangálhatsz évekig a rendőrségre, hogy bebizonyítsd, hogy semmi közöd nem volt hozzá. Ez csak a jéghegy csúcsa, de pénzlopástól, rejtett kamerás felvételekig konkrétan minden sz.rt meséltek már nekem maguk a pórul járt bérlők is. Persze a tulajdonosok is tudnak szívni, de mindenki elfelejti, hogy nem csak a navnak nem lejelentett pártízezer forintos adót tudják elsumákolni, amit ki lehet magyarázni azzal is, hogy egy barát lakott nála, és nincs bizonyítékod rá, hogy mást állíts. Plusz ha igazán bele akarsz állni, kelleni fog egy ügyvéd, mert magadtól nem fogod tudni a jogi lépéseket, a mindenféle haver jó tanácsa meg általában valahol hibádzik.

Szerintem ha jót akarsz, csak olyan tulajjal szerződsz, aki hajlandó jogszerűen kiadni a lakását. Úgy te is, ő is védve lesztek, és nincs gond.

2021. jún. 29. 15:47
 9/18 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem jobban jársz ha olyan helyre mész albérletbe ahol jogszerűen adják ki a lakást. én éltem olyan albérletben ami feketén volt kiadva és amikor elmentem onnan buktam a 3 havi kauciót mert rám fogtak mindent.
2021. jún. 29. 17:43
 10/18 anonim ***** válasza:
67%
A bejelentett után adózni is kell a tulajnak 15%-ot és azt nyilván ráhárítja a bérlőre (értsd: annyival többet kér) és sok bérlőnek ez ugyanúgy nem fér bele, hogy jó akkor, fizet annyival többet, viszont be van jelentve.
2021. jún. 29. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!