Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlet. Tulajdonos bejöhet ?

Traktor1 kérdése:

Albérlet. Tulajdonos bejöhet ?

Figyelt kérdés

Sziasztok először is nagyon szépen megkérem hogy csak az írjon aki jártas ez ügyben.

A kérdésem a következő. Albérletben lakom, fizetek rendesen minden hónapban, nincs semmi tartozásom, de sajnos van egy gondom. Most derült ki hogy a lakás tulajdonosa ki be járkál a lakásban a tudtom nélkül, amíg én dolgozom.

Úgy néz ki még az ágyamba is befekszik mert látszik a nyoma.

Ilyenkor mi a teendő?

2021. jún. 27. 19:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
89%
Zárcsere.
2021. jún. 27. 21:14
 12/23 anonim ***** válasza:
95%

Vegyél egy kis kamerát, legalább tudd, mi van.

Lehet, másnak van oda kulcsa, és akkor szólj a bérbeadónak, és elkapjátok az illetőt.

A tettenérés lehet a megoldás.

Nincs a házban egykukkolós néni, aki tudhatja az igazat?:)

2021. jún. 27. 21:25
 13/23 anonim ***** válasza:
89%
Tényleg simán lehet, hogy más jár oda. PL. az előző bérlő. Biztosan nem cserélt zárat utána.
2021. jún. 27. 23:06
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Csendben zárcserét csináltatsz. És kész. Ha a tulaj keres emiatt, akkor már tudod, hogy ő járkált be. És ezt el is mondod neki.
2021. jún. 27. 23:07
 15/23 anonim ***** válasza:
15%

"Te vagy a birtokos, engedélyed nélkül birtokháborítást követ el."

A tulajdonos semmiféle birtokháborítást nem követ el. A kérdés ALBÉRLETRŐL szól, tehát a kérdező a főbérlőtől bérli a lakást. Ha a tulajdnos engedélyt kapott a főbérlőtől (ez konkrétan nincs leírva, de nincs okunk feltételezni az ellenkezőjét), hogy belépjen a lakásba, akkor a tulajdnos semmit nem követett el. Aztán majd a főbérlő és albérlő egymás között megvitatják a többit, de a tulajdnos semmit nem követ el.

2021. jún. 27. 23:33
 16/23 anonim ***** válasza:
83%
#15 Gondolom a kérdező is a tudatlan többség része, akik szerint bérlet lakás/szoba = albérlet.
2021. jún. 27. 23:40
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem mehet be. A zárcserés hozzászólás jó ötlet, ha nem tud bemenni és panaszkodik, akkor rögtön kiderül, hogy ő volt.

Velem egyszer volt hasonló. Nem is sejtettem, hogy bejárkál. Otthon voltam egyedül, betegen. A nyanya ezek szerint megfigyelte (3 háznyira lakott), hogy a nap mely részein vagyok a munkahelyen. Egyszer betegen otthon voltam, nagyjából felkelni se tudtam. A kulcsot mindig a zárban hagyom belülről. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy valaki a zárat cseszteti, majd a kilincset feszegeti és erőszakosan be akar jönni. Komolyan azt hittem betörő, így odamentem az ajtóhoz, hogy kinézzek ki az. Látom ám, a nyanya. Ki is nyitottam septiben az ajtót, kérdőre vontam. Köpni nyelni nem tudott, hirtelen azt hazudta, hogy a vizet akarta leellenrizni, hogy van-e mert elzárták (???) és hogy mire hazaérek nehogy víz nélkül maradjak. Utána gyorsan eliszkolt. Ezek után egy telefonra letöltheti applikációval figyeltem a lakást (mindkét telefonra le kell tölteni, egyik kameraként funkcionál, másikon távolról tudod nézni a képet, olyan mint egy kamera.) Sajnos annyira megijedt, hogy többet nem jött, fizetéskor is csak a férjével.

2021. jún. 28. 17:35
 18/23 anonim ***** válasza:
11%

15-ös vagyok, látom jól le lettem pontozva. Nyilván ez azért van, mert mindenki ész nélkül pontozgat, de értelmezni már nem képes amit leírtam. Akkor leírom úgy, hogy analfabéta kretének is értsék:

Van a lakásnak egy tulajdonosa, Ő legyen A. A bérbe adja B-nek a lakást. A megegyezik B-vel, hogy hetente kétszer ellenőrzést tart. Ez teljesen jogszerű, ezzel semmi probléma nincs. A bérleti szerződésben rögzítették, hogy A heti 2 alkalommal (konkrét szám mindegy, csak példa) előzetes jelzés nélkül is bemehet az ingatlanba. Mi ebben a jogszerűtlen? Semmi, megbeszélték, beleírták a szerződésbe. Viszont B úgy gondolta, mégsem akar tovább lakni a lakásban. Ezért ő bérbeadta C-nek. (C a kérdező) B nem tájékoztatta C-t arról, hogy A heti kétszer ellenőrzést tart. Ehhez viszont A-nak semmi köze. Ő B-nek adta bérbe a lakást, vele kötött szeződést, neki azt kell betartania. Az hogy B és C hogyan egyeztek meg, A-t semmire nem kötelezi. Tehát A jogszerűen mehet be a lakásba. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy C részéről nem jogos a panasz. De a tulajdonos semmit nem követett el. Az albérlő és a főbérlő között alakulhat ki emiatt jogvita, amihez a tulajdonosnak semmi köze.

2021. jún. 28. 19:39
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Akadj már le erről a bérlet/albérlet trollkodásról. Nagyon ügyes vagy, hogy ismered a hivatalos kifejezéseket, jár a keksz.

Ettől még az albérlet a köznyelvben albérlet marad, mert ez a bevett kifejezés rá. Halkan jegyzem meg, hogy a kategória, amelyben most osztod az észt, szintén Otthon/Albérlet.

(Az összes ingatlanos oldalról és facebookos albérletkereső csoportról nem is szólva.)

Tessen már felfogni, hogy a trollkodás és a hivatalos kifejezésekről való kioktatás NEM segítség. Magyarországon a leges legritkább esetben van szó szerinti albérleti viszony, egyáltalán nem bevett, úgyhogy kábé egy százalék az esély rá, hogy erről legyen szó a kérdésben.

2021. jún. 30. 07:14
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
NEM mehet be a tudtod nélkül. ELőre egyeztetett időpontban mehet csak be, a szükséges gyakorisággal, ami maximum havonta 1 alkalom.
2021. jún. 30. 23:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!