Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlet. Tulajdonos bejöhet ?

Traktor1 kérdése:

Albérlet. Tulajdonos bejöhet ?

Figyelt kérdés

Sziasztok először is nagyon szépen megkérem hogy csak az írjon aki jártas ez ügyben.

A kérdésem a következő. Albérletben lakom, fizetek rendesen minden hónapban, nincs semmi tartozásom, de sajnos van egy gondom. Most derült ki hogy a lakás tulajdonosa ki be járkál a lakásban a tudtom nélkül, amíg én dolgozom.

Úgy néz ki még az ágyamba is befekszik mert látszik a nyoma.

Ilyenkor mi a teendő?

2021. jún. 27. 19:22
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
93%
Csak a bérlővel történő előzetes egyeztetés után mehet be.
2021. jún. 27. 19:24
 2/23 anonim ***** válasza:
96%
Ha nem kamu akkor azonnali felmondás. Te vagy a birtokos, engedélyed nélkül birtokháborítást követ el. Mondom ezt bérbeadóként. Sose megyek be a bérlő által lakott lakásba az engedélye és a jelenléte nélkül.
2021. jún. 27. 19:25
 3/23 anonim ***** válasza:
96%
Nem, nem mehet be. Veled kell egyeztetnie és csak akkor mehet be, ha te is otthon vagy. Viszont időnként meg kell engedned, hogy bemenjen. Nálunk ez szerződésben is rögzített.
2021. jún. 27. 19:28
 4/23 anonim ***** válasza:
86%

Ha a bérbeadó az engedélyed nélkül bemegy a lakásba akkor magánlaksértést követ el, ami büntetőjogi kategória--->> hívhatod a rendőröket.

Illetve ne amiatt aggódj, hogy valami eltűnik, hanem nehogy valamit odategyenek a cuccaid közé pl.: drog, akármi illegális dolog.

-->> ezért is írták bele a jogszabályokba, te vagy a felelős jogilag az adott ingatlanban található tárgyakért!!

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__11042375-am..

Jogszabályok megengedik, hogy lecseréld a zárat, kb. 10 perc és a tulajnak NEM kell kulcsot adnod. Szerződésben sem tilthatják meg.

2021. jún. 27. 19:32
 5/23 A kérdező kommentje:

Természetesen hogy ha ellenőrizni szeretné a lakást, akkor beengedem, és minden alkalommal itthon voltam amikor szólt hogy jön ide,

Az albérletet nem szeretném felmondani, mert elég jó áron lakom most. Feljelentést sem merek tenni mert félek hogy akkor meg kidob.

És amúgy sem tudom mi érnék el vele.

Elég ijesztő hogy minden nap át kell néznem a lakást, nem e csinált valamit, vagy nem e rejtett el e kamerát vagy hasonlót.

Valószínű hogy nekem is be kell invesztálnom egy kamerába, vagy egy riasztóba,

2021. jún. 27. 19:38
 6/23 anonim ***** válasza:
76%
Én találtam már airbnb-s lakásban rejtett kamerát :)
2021. jún. 27. 19:45
 7/23 qkker1 ***** válasza:
79%
Havonta egyszer, előre egyeztetett időpontban, és a bérlő jelenlétében léphet be!
2021. jún. 27. 19:54
 8/23 anonim ***** válasza:
37%
Szeretőjét hordja oda, azért a nyom az ágyban. Te meg félsz tőle, vicces.
2021. jún. 27. 20:10
 9/23 anonim ***** válasza:
93%
Nincs olyan szabály hogy havonta 1x léphet be. A mi szerződésünkben az áll hogy maximum évi 2x mehetek, kivéve ha késik a fizetéssel vagy panasz van rá a lakók részéről. Nem is mennék gyakrabban, se időm se kedvem havonta csekkolni egy rendesen fizető bérlőt. Ha balhés lenne, a szomszédok jeleznék.
2021. jún. 27. 20:13
 10/23 qkker1 ***** válasza:
55%

"Nincs olyan szabály hogy havonta 1x léphet be"

A törvény így szól, de nem jelenti azt, hogy be is kell menned annyiszor.

2021. jún. 27. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!