Albérlet. Tulajdonos bejöhet ?
Sziasztok először is nagyon szépen megkérem hogy csak az írjon aki jártas ez ügyben.
A kérdésem a következő. Albérletben lakom, fizetek rendesen minden hónapban, nincs semmi tartozásom, de sajnos van egy gondom. Most derült ki hogy a lakás tulajdonosa ki be járkál a lakásban a tudtom nélkül, amíg én dolgozom.
Úgy néz ki még az ágyamba is befekszik mert látszik a nyoma.
Ilyenkor mi a teendő?
Ha a bérbeadó az engedélyed nélkül bemegy a lakásba akkor magánlaksértést követ el, ami büntetőjogi kategória--->> hívhatod a rendőröket.
Illetve ne amiatt aggódj, hogy valami eltűnik, hanem nehogy valamit odategyenek a cuccaid közé pl.: drog, akármi illegális dolog.
-->> ezért is írták bele a jogszabályokba, te vagy a felelős jogilag az adott ingatlanban található tárgyakért!!
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__11042375-am..
Jogszabályok megengedik, hogy lecseréld a zárat, kb. 10 perc és a tulajnak NEM kell kulcsot adnod. Szerződésben sem tilthatják meg.
Természetesen hogy ha ellenőrizni szeretné a lakást, akkor beengedem, és minden alkalommal itthon voltam amikor szólt hogy jön ide,
Az albérletet nem szeretném felmondani, mert elég jó áron lakom most. Feljelentést sem merek tenni mert félek hogy akkor meg kidob.
És amúgy sem tudom mi érnék el vele.
Elég ijesztő hogy minden nap át kell néznem a lakást, nem e csinált valamit, vagy nem e rejtett el e kamerát vagy hasonlót.
Valószínű hogy nekem is be kell invesztálnom egy kamerába, vagy egy riasztóba,
"Nincs olyan szabály hogy havonta 1x léphet be"
A törvény így szól, de nem jelenti azt, hogy be is kell menned annyiszor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!