Holnap adom át a lakást , köteles vagyok kitakarítani? Főleg, hogy a kauciót nem szeretne visszaadni, mert ez meg az neki nem tetszik?
10-es vagyok
Szerintem nem olvastál el figyelmesen, vagy legalábbis az utolsó mondatomat kihagytad:
"Pont ezért nem szoktam bérbeadóként ezt a gyakorlatot alkalmazni, mert ezzel csak a bérbeadó szopik."
Felsepertem fel mostam
Ennyi. Rend is van mivel full üres az ingatlan de én csempet nem kezdek el surolni azt majd megcsinálja ő. Szemetet levittem kukát kimostam.
12-es vagyok
Egyébként azért írtam az egész hozzászólást, mert a 9-es ezt írta:
"Lelakatni a bérlővel a kauciót... Hogy le tudnám törni a kezét ezeknek a bérbeadóknak."
Miért is???
De könyörgöm, miért lesz ettől rossz híre a bérbeadónak??? ... de főleg miért kellene a kezét eltörni?
Ezt magyarázd már el nekem légy szíves!...miután abban mindketten egyetértünk, hogy a bérbeadó ezzel csak saját magával cseszik ki.
Legalább mi ne szálljunk már le valami 60 IQ-s bérlő szintjére, aki szerint az a szemét bérbeadó, aki saját elhatározásból csökkenti a saját biztosítékát.
Az nem válasz, hogy "mert különben nem tudná visszaadni a kauciót", mert ha elkéri az utolsó havi bérleti díjat, akkor azzal máris vissza tudja adni a kauciót.
És ismételten hangsúlyozom, hogy ez csak elvi kérdés, soha nem alkalmaznám a saját gyakorlatomban, mert nem vagyok hülye és a magam ellensége.
Szóval kár ezt úgy beállítani, ahogy te tetted, mert ez kizárólag csak megállapodás kérdése, de okos bérbeadó nem csinál ilyet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!