Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Holnap adom át a lakást ,...

Holnap adom át a lakást , köteles vagyok kitakarítani? Főleg, hogy a kauciót nem szeretne visszaadni, mert ez meg az neki nem tetszik?

Figyelt kérdés
Igazából már nem izgat a kaució mert a rezsit meg lakbért levonja marad nála úgy 30 ezer, de én meg ha ő ilyen, nem takarítok ki. Majd ő ebből a pénzből vígan fedezi, csinálhat bármit emiatt?

2021. jún. 24. 23:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
84%
10es: addig nem tudhatid, milyen állapotban kapod vissza a lakást, amíg vissza nem vetted. És mi van akkor, hogyha a lakó kiköltözik, és akkor derül ki vmi "rejtett hiba"? Pl: a bérlő cicája szétpisilte a lamináltat, és eddig csak azért nem vettél észre, mert a bérlő mindig illatosítitt a lakásban, amikor mentél ellenőrizni. (Megtörtént eset, nem velem) Vagy elhúzod a kanapét, és alatta/mögötte sérulta fal vagy parketta? Vagy, mondod, hogy lelakhatja a kauciót, a kedves bérlő meg lelép szó nélkül hamarabb a lakásból, és neked fel kell törnöd a zárat, hogy bejusd, és utána derül ki, hogy a kedves bérlő szétvágta a falban az elektromos vezetékeket, és az egész hálózatot újíthatod fel? (Ezt is az életből vettem, sajnos. Ez a szüleimmel történt évekkel ezelőtt.) A kaució nálam óvadék, legyen a teljes összege utolsó pillanatig a kezemben, amíg a lakásban lakik a bérlő. A bérlő nekem fizessen lakbért az utolsó pillanatig, és amikor visszaadha a lakást, akkor elszámolunk. Ha rendben adja vissza, én visszaadom inkább az egész kauciót. De amíg az én lakásomat bérli, addig fizet lakbért. Sok furcsaságot láttam én már az életben. Ha lehet, nem szeretnék futni a pénzem után. En inkább visdzaadom a kauciót a lakás elhagyásakor - de előbb semmiképp.
2021. jún. 25. 12:38
 12/19 anonim ***** válasza:
89%

10-es vagyok

Szerintem nem olvastál el figyelmesen, vagy legalábbis az utolsó mondatomat kihagytad:

"Pont ezért nem szoktam bérbeadóként ezt a gyakorlatot alkalmazni, mert ezzel csak a bérbeadó szopik."

2021. jún. 25. 12:44
 13/19 A kérdező kommentje:

Felsepertem fel mostam

Ennyi. Rend is van mivel full üres az ingatlan de én csempet nem kezdek el surolni azt majd megcsinálja ő. Szemetet levittem kukát kimostam.

2021. jún. 25. 12:49
 14/19 anonim ***** válasza:
88%
12es: lehet, hogy tényleg félrértem, amit írtál...
2021. jún. 25. 12:49
 15/19 anonim ***** válasza:
89%

12-es vagyok

Egyébként azért írtam az egész hozzászólást, mert a 9-es ezt írta:

"Lelakatni a bérlővel a kauciót... Hogy le tudnám törni a kezét ezeknek a bérbeadóknak."

Miért is???

2021. jún. 25. 12:52
 16/19 anonim ***** válasza:
15%
9es és 12es vagyok: ott a válasz a következő mondat: mert ezek a bérbeadók a saját érdekeik ellen dolgoznak. (Plusz viszik a bérbeadók rosdz hírét...)
2021. jún. 25. 13:52
 17/19 anonim ***** válasza:
94%

De könyörgöm, miért lesz ettől rossz híre a bérbeadónak??? ... de főleg miért kellene a kezét eltörni?

Ezt magyarázd már el nekem légy szíves!...miután abban mindketten egyetértünk, hogy a bérbeadó ezzel csak saját magával cseszik ki.

Legalább mi ne szálljunk már le valami 60 IQ-s bérlő szintjére, aki szerint az a szemét bérbeadó, aki saját elhatározásból csökkenti a saját biztosítékát.

Az nem válasz, hogy "mert különben nem tudná visszaadni a kauciót", mert ha elkéri az utolsó havi bérleti díjat, akkor azzal máris vissza tudja adni a kauciót.

És ismételten hangsúlyozom, hogy ez csak elvi kérdés, soha nem alkalmaznám a saját gyakorlatomban, mert nem vagyok hülye és a magam ellensége.

Szóval kár ezt úgy beállítani, ahogy te tetted, mert ez kizárólag csak megállapodás kérdése, de okos bérbeadó nem csinál ilyet!

2021. jún. 25. 14:07
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Szarnek en rad, hogy nem takaritottal ki. De barmi amit nem ugy hagytal ott ahogyan azt megkaptad annak a javitasi koltsegeit levernem rajtad annak rendje es modja szerint.
2021. jún. 27. 19:15
 19/19 A kérdező kommentje:
Sikerült átadni, kedves utolsó semmit nem hagytam úgy. Sőt meg ő fizetetett vissza pénzt lepapiroztunk mindent. Ennyi volt.
2021. jún. 28. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!