Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Holnap adom át a lakást ,...

Holnap adom át a lakást , köteles vagyok kitakarítani? Főleg, hogy a kauciót nem szeretne visszaadni, mert ez meg az neki nem tetszik?

Figyelt kérdés
Igazából már nem izgat a kaució mert a rezsit meg lakbért levonja marad nála úgy 30 ezer, de én meg ha ő ilyen, nem takarítok ki. Majd ő ebből a pénzből vígan fedezi, csinálhat bármit emiatt?

2021. jún. 24. 23:55
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem. De azért koszt meg kutyaszart akkor se hagyd ott.
2021. jún. 25. 00:09
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Mi az, hogy a rezsit meg a lakbert levonja? Nem fizettel rendesen?

Egyebkent igen, ki kene takaritani, vagy legalabbis olyan allapotban hagyni a lakast, ahogyan te vetted at anno.

Ez egyebkent ennyire nehez?

2021. jún. 25. 00:24
 3/19 A kérdező kommentje:
Nincs szar semmi de nem fogok csempet sikalni. De fizettem ő mondta h már nem kell több majd megy a kauciobol
2021. jún. 25. 00:31
 4/19 anonim ***** válasza:
47%
Semmit nem tehet. A kaució az ő záloga. Nehéz kenyér az albérlet. Meg nem látunk a dolgok mögé......de így, ennyi infóval semmit nem tehet. Ha már pénzt nem kapsz vissza postaládában a kulcs és vége.
2021. jún. 25. 00:49
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy miért tartja meg a fennmaradó 30 ezer kauciót? Neked felróható oka van? Jogos? Kárt tettél valamiben? Mert akkor nincs értelme a hisztinek. A lakást úgy kell átadni ahogyan átvetted. Ez a tisztaságra is vonatkozik.
2021. jún. 25. 09:30
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg köteles lennél, már azért is, mert kultúrember magáról állítja ki a bizonyítványt, ha mocskot hagy maga után... tenni viszont nem sokat tehet a bérbeadó és ezt bérbeadóként mondom.

Viszont a saját érdekedben ezt a "postaládába dobd be a kulcsot" figurát felejtsd el, mert ha nem történik hivatalos átadás mindkét részről aláírva, holnap mehet a bíróságra, hogy eladtad a 1,5 milliós konyhabútorát,... vagy valami hasonló!

2021. jún. 25. 09:58
 7/19 anonim ***** válasza:
63%
Azért nagyjából felsepernék, kádat kimosnám. De kb ennyi. Ez igazából nem nagy fáradtság. Nyilván ablakot pucolni, nagytakarítani nem fogok.
2021. jún. 25. 10:14
 8/19 anonim ***** válasza:
93%
3 albérletben is laktam. Mind3 helyen függönyöket kimostam, ablakokat pucoltam, port letöröltem, porszivóztam felmostam, fürdőben kádat, mosdót, budit takaritottam. Konyhában zsiroldóztam tűzhelyet es környékét. Ezek szerintem alap dolgok, az ember magának is megcsinálja. Pofám sült volna ha dzsuvásan adom át a lakást.
2021. jún. 25. 10:21
 9/19 anonim ***** válasza:
48%
Lelakatni a bérlővel a kauciót... Hogy le tudnám törni a kezét ezeknek a bérbeadóknak. Mondom ezt úgy, hogy 2 lakást adok ki. Az ilyen bérbeadó a saját érdekei ellen dolgozik, mert nem fűlik a foga visszaadni a kauciót. Hát persze, hogy ezek után ilyen lesz a bérlő hozzáállása. Kérdező! A lakást illik kitakarítva visszaadni. Egy minimális takarítást érdemes megejtened, ne hagyj magad után szemetet. Már csak magad miatt se menj le túl paraszti szintre. Persze, megértem a hozzáállásodat maximálisan...
2021. jún. 25. 12:06
 10/19 anonim ***** válasza:
94%

Ez nem így van, csak bérlői oldalról lehet ezen rugózni olyanoknak, akik hiányoztak a suliból számtanórán.

Mennyivel másabb, ha a bérlőtől elveszem az utolsó havi bérleti díjat és utána a kauciós elszámoláskor visszaadom?

Az eredmény ugyanaz, minden csak előzetes megállapodás kérdése.

Ráadásul a bérlő bizonyos szempontból még jól is jár, mert esetleges bizonytalan helyzetben az az összeg már a zsebében van.

Pont ezért nem szoktam bérbeadóként ezt a gyakorlatot alkalmazni, mert ezzel csak a bérbeadó szopik.

2021. jún. 25. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!