Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Nem működő klíma ok lehet az...

Nem működő klíma ok lehet az felmondásra 1 éves határozott szerződésnél?

Figyelt kérdés
Még márciusban vettem ki egy lakást, kimondottan szempont volt a klíma mert nem bírom a meleget (és egy utolsó emeleti panelről van szó amit körbesüt a nap). Eddig nem derült ki a gond, mert nem kellett még használnom. Jeleztem a hibát a tulajnak aki közölte hogy most nem tud/akar erre pénzt kiadni, különben is most lesz az esküvője, 100 gondja van( nekem ehhez mi közöm?) vegyek egy ventillátort ha nem tetszik. Azért ezt a hozzáállást kicsit taplónak gondolom a havi 170 ezres bérleti díj fényében (a szerződésben benne van, hogy az ő kötelessége a rendeltetésszerűen használt műszaki cikkek cseréje/javítása). Egy 2007-es klímáról van szó, szóval annyira nem lep meg, hogy valami baja van (ezt csak azért jegyezném meg, mert szerinte "nem régi", és hát tavaly még működött...). Felmondhatom ezzel az indokkal a szerződést úgy, hogy ne bukjam a 2 havi kauciót? (az is benne van a szerződésben, hogy ha hamarabb felmondok mint egy év a kaució nem jár vissza, no de gondolom ez arra az estre vonatkozik, ha én "csak úgy" kitalálom, hogy elköltözöm, nem arra ha valami az ő hibájából nem működik).

2021. jún. 21. 16:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
77%
Mondjuk most ez pont egy jó alkalom hogy otthagyd ezt a retek tulajt, ennél jóval olcsóbban is találsz klímás lakást a gettón kívül.
2021. jún. 21. 19:12
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen, amit olvastam a sztoriról, az alapján igen.

Elég magas is a bérleti díj, szóval igen, találsz másikat hamar.

2021. jún. 22. 02:18
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Véleményem szerint igen. Nyomd az orra alá a rendkívüli felmondást, ami tartalazza az okot. Ha nem tetszik neki, akkor ajánld fel, hogy még megjavíthatja, nem muszáj aláírni. Viszont félő, hogy a jövőben is hasonlóan fog vélekedni ha bármi elromlik...

(Sajnos én is laktam hasonló albérletben, ott a csapokkal volt gond. Hiába mondtam, hogy akkor a következő hónapban felmondom, nem igazán vette komolyan a nő. Mikor megtörtént a felmondás hozott új érdeklődöket, persze szépítette a dolgokat, hogy majd hív szerelőt, de mikor elmondtam hogy nekem már 4 hónapja hívja a szerelőt az annyira nem tetszett neki.)

2021. jún. 22. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!