Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Nem működő klíma ok lehet az...

Nem működő klíma ok lehet az felmondásra 1 éves határozott szerződésnél?

Figyelt kérdés
Még márciusban vettem ki egy lakást, kimondottan szempont volt a klíma mert nem bírom a meleget (és egy utolsó emeleti panelről van szó amit körbesüt a nap). Eddig nem derült ki a gond, mert nem kellett még használnom. Jeleztem a hibát a tulajnak aki közölte hogy most nem tud/akar erre pénzt kiadni, különben is most lesz az esküvője, 100 gondja van( nekem ehhez mi közöm?) vegyek egy ventillátort ha nem tetszik. Azért ezt a hozzáállást kicsit taplónak gondolom a havi 170 ezres bérleti díj fényében (a szerződésben benne van, hogy az ő kötelessége a rendeltetésszerűen használt műszaki cikkek cseréje/javítása). Egy 2007-es klímáról van szó, szóval annyira nem lep meg, hogy valami baja van (ezt csak azért jegyezném meg, mert szerinte "nem régi", és hát tavaly még működött...). Felmondhatom ezzel az indokkal a szerződést úgy, hogy ne bukjam a 2 havi kauciót? (az is benne van a szerződésben, hogy ha hamarabb felmondok mint egy év a kaució nem jár vissza, no de gondolom ez arra az estre vonatkozik, ha én "csak úgy" kitalálom, hogy elköltözöm, nem arra ha valami az ő hibájából nem működik).

2021. jún. 21. 16:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
Az nem opció, hogy megbeszéled vele, hogy te intézed és amibe kerül, azt a következő bérleti díjból levonjátok?
2021. jún. 21. 17:02
 2/13 anonim ***** válasza:
27%

Bármilyen,okkal felmondhatod a szerződést az csak egy írás semmire nem kötelez . Mint ahogy tanultad is a tulaj se foglalkozik a leírtakkal a vállaltakkal .

Kaució,visszajár ? Mondjuk ha igazi ganéj akkor azt mondja te rontottad el a klímát.

De mi a baj a klímának ?

2021. jún. 21. 17:10
 3/13 A kérdező kommentje:

1-es nem opció, mert ha levonom ugyanúgy "ő fizeti" és ezt nem akarja...

2-es hát az, hogy a víz visszafelé folyik (nyilván van valami az elvezetőben, de olyan a helyen van a kültéri egység, h kb csak ipari alpinista tud kimászni...)

2021. jún. 21. 17:13
 4/13 anonim ***** válasza:
55%
Az éves karbantartás megvolt? Mert az mondjuk a bérlő kötelessége nagy általánosságban.
2021. jún. 21. 17:25
 5/13 A kérdező kommentje:
Azt mondták ők még januárban megcsináltatták, de lehet nem igaz...Akkor még nem laktam itt, szóval nem lehet(ett) az én dolgom.
2021. jún. 21. 17:33
 6/13 anonim ***** válasza:
29%
remélem van hangfelvételed vagy írásos bizonyítékod erről az egészről
2021. jún. 21. 18:01
 7/13 anonim válasza:
95%

Helyileg hol van ez?

(Klímás szakember vagyok, csak azért érdekel)

2021. jún. 21. 18:05
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Hangfelvétel,meg írássós ízé ? Kit érdekel már itt bármi ami írva van .
2021. jún. 21. 18:16
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem ez nagyon egyszerű (elvileg), az van ami a szerződésben van. Hívj klímást, kérj számlát, és vond le a kövi havi díjból. Semmit nem tud veled csinálni. Nem rád tartozik a lagzija, meg, hogy épp milyen kiadásai/családi gondjai vannak. Ha emiatt hőbörög netán (sanszos a leírás alapján, hogy fog) ki akar rakni, akkor simán közöld vele, hogy vegye elő a szerződést, olvasgassa, aztán ha még így sem világos a szitu neki, folytathatjátok polgári peres úton is a dolgot...Nem szivességi lakáshasználó vagy, és havi 170k nem kevés pénz, sok embernek ennyi a fizetése, szóval állj a sarkadra bátran.Én amúgy se laknék szívesen ilyen helyen ahol a tulaj így áll hozzá a dolgokhoz, ennyiből simán találsz 2 perc alatt másik kecót. Persze tudom, sajnos ez is zsákbamacska, az elején minden tulaj mézesmázos aztán az első problémánál derül ki az igazság, meg ugye a lakások rejtett hibái is sokszor csak hónapokkal később derülnek ki(ugye a légkondi/fűtési rendszer klasszikusan ilyen, és akkor még nem beszéltünk a penészről, a rendszeresen nem működő liftről, rovargondokról, az esetleg idióta lakóközösségről...).
2021. jún. 21. 18:46
 10/13 A kérdező kommentje:
7-es Budapesten
2021. jún. 21. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!