Az albérletben a klímát kinek kell kitisztíttatni?
Figyelt kérdés
Albérletben élek,sgyetemista vagyok és van vagy 30 fok a lakásban.
Van klíma,viszont nem rudom kinek kell tisztíttatni.
A főbérlő nem szereti ha felesleges dolgokkal zaklatom,külföldön él,ő pedig egy szót sem szól a dologról.
Az én dolgom tisztíttatni?
Nem gond,kihívnék egy szakembert,csak nem tudom,hogy mivel csak albérlő vagyok, a főbérlő tudta nélkül csak úgy simán kitisztítathatom egy szakemberrel?
2018 őszén volt utoljára tisztítva,így nem merem bekapcsolni.
2020. júl. 10. 23:00
2/11 anonim válasza:
Nyugodtan bekapcsophat9d, semmi bajod nem lesz. De te is kihívhatsz vkit tisztitani.
2020. júl. 10. 23:02
3/11 anonim válasza:
A tisztítás nem egy akkora beavatkozás, amitől összedőlne a ház, még én is megcsinálom otthon, de nem csak annyit, hogy kiveszem a szűrőket, meg befújok egy kiló habot. Ennyiért neked sem érdemes fizetned, mert ez nem takarítás. Ha találsz szerelőt, aki ki tud jönni ebben az időszakban (több hét is lehet) és meg tudod fizetni, akkor hívd ki, de ha csak simán bekapcsolod sem lesz bajod tőle. Nem leszel rögtön beteg, amint bekcsolod a klímát. Valószínűleg koszos, de az utolsó használat (tavaly?) óta már minden kihalt belőle, a pókok meg majd úgyis kirepülnek. A kondenzvíz lefolyását érdemes bekapcsolás előtt ellenőrizned, szeretnek beleköltözni bogarak, amiktől nem kifelé, hanem a beltéri alatt, a falon lefelé fog folyni a kondenzvíz.
2020. júl. 10. 23:27
4/11 A kérdező kommentje:
Köszi!
Azt hallottam,hogy akár halálos betegséget is lehet szerezni ha nincs évente tisztítva.
Már 2 éve nem tisztították .
Akkor ez csak ejesztegetés?
2020. júl. 11. 00:46
5/11 anonim válasza:
4
Azt hallottam,hogy akár halálos betegséget is lehet szerezni ha nincs évente tisztítva.
jól mondták.
2020. júl. 11. 00:53
6/11 anonim válasza:
Valakit be lehet ilyeszteni vele, de azért elég nagy túlzás. Bizonyára sokan használnak klímát, ami évek óta nincs kitakarítva, mégsem hallani tömeges klíma okozta halálos vagy bármilyen betegségekről. Tömeghisztéria, az egyik azt mondja, a többi meg elhiszi, sőt terjeszti a hülyeséget. De igazából mindenki azt hisz, amit akar.
2020. júl. 11. 01:15
7/11 gabesz147 válasza:
Legalább sk. takarítsd ki, de, ha tulaj kifizeti, vagy beszámítja a lakbérbe, akkor egy szerelő. Ez nem felesleges, hanem most időszerű dolog.
A neten sok videó, tanács van,sk. tisztításra.
2020. júl. 11. 05:15
8/11 anonim válasza:
Tulajnak, ha az övé.
Ha a bérlőé, akkor neki.
2020. júl. 11. 06:19
9/11 anonim válasza:
Amiről beszélsz Kérdező az a legionella (légiós betegség), ami baktériummal terjed, de nem egy 2 éve be sem kapcsolt, üzemen kívüli klímától.
Ettől függetlenül, ha rendszeresen fogod használni, évi karbantartás nem árt, de attól még most nyugodtan bekapcsolhatod.
2020. júl. 11. 08:57
10/11 anonim válasza:
Én ebben a hab befújásos tisztításban nem hiszek! Nekem a "mókuskerékről" nem szedte le a ráragadt koszt olyankor meg elég fura hangja van ha ez koszos. Találni videókat is a youtube-on olyan klímákról ahol éveken keresztül csak a habot fújták bele. Meg akkor még ott van, hogy a kültérit sem árt kitisztítani, mert romlik a hatásfoka a klímának.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!