Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyire éri meg fekvőgalériál...

Mennyire éri meg fekvőgalériáls lakást bérelni?

Figyelt kérdés
Az egy dolog, hogy csak egy matrac van fent és olyan érzés, mintha a földön aludnál, de amit kinéztem lakás, ott nincs légkondi és nem tudom nyáron mennyire melegszik fel az a felső rész.

2021. jún. 13. 14:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Én laktam 2. emeletes nagypolgári lakásban fekvő gallériásba. Nem volt meleg egyáltalán, de nem ezen múlt, hanem hogy nem sütött a lakásra a nap se. Ugyan ilyen elosztás 3. emeleten ugyan abban a házban, 30 fok volt.
2021. jún. 13. 15:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Borzaszto nyaron, legalabbis nekem az volt. Soha tobbet galerias lakas, minden tekintetben csak pup volt a hatamon, de akkor epp csak ilyet tudtam kivenni. Takaritani is maceras, fel-le maszkalni, ha pisilned kell, stb. Telen is halalosan meleg, de a lakasban amugy meg hideg van, tehat ha ketten laktok ott es valamelyikotok hamarabb megy aludni, akkor vagy o fog megsulni, vagy te fazni.

Egyebkent foldszinti volt az a lakas, napot es fenyt soha nem latott kb, allandoan sotet volt bent, es meg igyis szornyu volt nyaron.

2021. jún. 13. 16:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy mik az alternatívák.

- Jobb-e mint egy egy szobás lakás, ahol kb a nappali a hálód? Igen, jobb. Így a galéria miatt olyan, mintha lenne egy félig külön hálód. Ha vendég jön, akkor meg van egy teljes értékű nappalid.

- Rosszabb-e, mint egy nappali + hálós lakás? Igen. Mégiscsak macera valamennyire a garélia. Fel kell éjszaka mászni, ha pisilned kell, akkor le kell kecmeregni meg takarítani körülményesebb. Az engem nem zavart, hogy a matrac a földön van. (Mondjuk igazából nem a földön, mert "deszkák" vannak a matrac alatt, hogy járjon alatta a levegő.)

Az meg hogy meleg vagy sem, nem a galérián fog múlni, hanem a lakáson. Amit én bérlek, oda egész délután tűz a nap és nagyon felmelegszik, akár a galérián vagyok, akár nem. Haverom ugyan így galériás lakást bérel, de neki meg nem tűz oda a nap és annyira nincs meleg, hogy csak 1-2 napja nyomta ki a fűtést, pedig június közepe van.

2021. jún. 14. 08:16
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Laktam benne, nagyon utáltam.

A galéria a szobából sokat elvett, nagyon összenyomta a teret. Fenn mindig meleg volt, az éjszaka közepén rémálom volt lemászni. Ha lépcsősen van kialakítva, ez talán nem akkora gond, az enyém fából ácsolt megoldás volt. A végén csak cuccok tárolására használtam, lenn pedig kinyitottam a kanapét éjszakára. A szellőztetésnél a normális légcserét is zavarta, fenn megült minden szag, amit szinte lehetetlen volt kiszellőztetni.

Nem mondom, hogy mindegyik ilyen, de amivel nekem volt dolgom, az nem volt kényelmes.

2021. jún. 14. 11:30
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát az biztos nem mindegy, hogy a szoba amiben van a galéria az mekkora, és mennyit foglal el a térből, no meg az sem lényegtelen, hogy milyen a kialakítása.

Általában szerintem ad annyi teret pluszban, hogy megéri kialakítani, de nem szabad túlzásba esni. Az rohadtul nyomasztó, ha a szoba kb. harmadánál többet lefed.

A másik véglet, amikor meg olyan, mintha valami emeletes ágy lenne. Nem túl bizalomgerjesztő.

2021. jún. 14. 12:47
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"Ha vendég jön, akkor meg van egy teljes értékű nappalid"

Azt tegyük hozzá, hogy ez a legtöbb itthoni megoldásnál nem feltétlenül igaz mert olyan bénán oldják meg a galériát, hogy leginkább olyan érzésed van mintha egy emeletes ágyad lenne ami alatt bujkálni kell.

2021. jún. 14. 17:48
 7/7 anonim ***** válasza:
Hát én biztos nem vennék ki ilyen lakást. Éjjel van, hogy felkelek és ki kell mennem, a fenének se lenne kedve a sötétben a létrán leesni (villanyt nem szeretek ilyenkor kapcsolni + a párom is felkelne). Emellett félnék, hogy leesek, még ha van is korlát és bezárva érezném magam. Sokszor már fürdés után az ágyból nézek filmet, ehhez fel kellene cipelni a laptopot. Még ha egyedül is élnék és elég lenne egy kisebb lakás, amit ilyen módon szeretnék helymegtakarítással kihasználni, inkább hasznánám a galériát valamiféle tárolónak, de az ágyat mindenképp a szobai talajra helyezném el.
2021. jún. 15. 22:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!