Milyen körfolyosós belvárosi lakásban lakni, főleg aminek zöld az udvara?
Egy olyan fuggony amin nem latnak be 20 centirol se abbol kilatni se fogsz, es a feny se fog bemenni, akkor mar olyan mintha ablakod se lenne.
Nyilvan ki lehet birni, sokan elnek ilyen lakasokban, senki nem akar meggyozni hogy ne korfolyososba menj ha neked ez tetszik.
Minden cső és vezeték ősöreg, toldott-foldott. Gyakori vendég a dugulás elhárító brigád és az elektromos eszközökkel is észnél kell lenni, mit és mennyit kapcsolsz be egyszerre, mert könnyen megpörkölődnek a vezetékek. Kismegszakító helyett sok helyen még mindig olvadóbetétek vannak. Aztán ha nincs otthon másik, ülhetsz a sötétben amíg ki nem nyit a bolt.
Emelett szerintem eltörpül a függöny probléma.
A Belvárosban lakom, parkosított nagy kerttel az udvaron. Olyan szinten, hogy kertész jár karbantartani.
Én a III-ik emeleten hatalmas fa lombkoronáját látom, gyönyörűséges madarakkal, tavasszal illatos virágtengerrel.
Soha nem költöznék máshova.
Más példa: a VII. kerület 30 éve lefolytatott rehabilitációjakor 2-3 ház udvarát egybenyitották, így eléggé nagyok lettek és gyönyörűen parkosították. Pihenő padokkal, asztalokkal.
Ott szinte nincs is másmilyen.
Nálunk csak 3 lakás van emeletenként, szóval ebből az első kettő előtt mászkál el néha pár ember jellemzően reggel és este, ami nem túl sok, pláne, hogy ugyanezeknek az utcára is néz az ablakuk, tehát jó eséllyel nem is arra néznek ki, meg olyan az üveg, hogy be meg nem látni. Az udvarinál meg le tudta zárni a folyosó végét az utolsó szomszéd és lett egy erkélye, szokott is ott olvasgatni. Szerintem biztonságosabb is, mint egy zárt lépcsőház, hiszen minden emeletről észre lehet venni, ha valaki be akarna törni, és folyosónként szintén zárható.
Nagyjából mindenki ismer mindenkit, hálistennek nagyon normálisak a lakók. Nem hiper-szuper parkosított, "csak" dézsás növények vannak, és csak a földszintiek szoktak kiülni, így ők gondozzák, de plusz van biciklitárolónk. Néha nagymamákhoz passzolt totyogók szoktak még pár kört futni az udvaron vagy nagyobbak rajzolnak az aszfaltra egy ugróiskolát vagy anyák napi köszöntést :) És végig sok korláton vannak virágok.
Nekem is furcsa volt kezdetben, mert nem ilyenbe laktam, de meg lehetett szeretni. És aki csak bejött hozzánk, eddig mind meglepődött, hogy milyen jó a hangulata.
Utáltam.
Olyan volt mint egy sötét lyuk, hiszen a belső udvarba alig sütött be a nap. Az ablak előtt mászkáltak, ácsorogtak, beszélgettek vadidegen emberek, ami frusztrált. Ráadásul nagyon zajos volt az egész, elég volt ha két ember normál hangerőn beszélgetett a körfolyosón, a visszhang miatt zengett tőlük a ház. Külön erkély nem volt, így a körfolyosóra próbáltam rakni pár virágot, de letördelték vagy hamutálnak használták a lakók.
Apróság, de mégis bosszantó volt 3 különböző zárt ajtón "átkelni" ha mentem haza vagy el otthonról.
Biztos vannak ilyen házak mik jobbak, de én nem költöznék soha többé ilyen helyre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!