Hogyan tudom kijelenteni az ingatlanomból a már nem ott lakó személyt?
Van egy ingatlanom, amit kiadtam albérlőknek.
Az egyik albérlő, már nem lakik az ingatlanban, viszont a levelei, újság előfizetései még mindig oda érkeznek.
Többször szóltam neki, hogy jelentkezzen ki, de nem teszi.
Hogyan tudom kijelenteni őt?
Hova menjek, hol lehet ilyet elintézni?
Köszönöm a válaszokat.
Ha állandóra van bejelentkezve:
Tartózkodási hely(ideiglenes) bejelentéssel meg úgy tudom, hogy ott nincs kijelentés, az csak egy meghatározott időre szól, illetve mihelyt másikat létesít, az előző automatikusan megszűnik.
Nálam garantáltan nincs bejelentkezve senki (leellenőriztem), mégis az előző tulajdonos valamilyen rokonának ide jöttek a cuccai egy időben.
Nem azért kap oda levelet mert oda van bejelentve, hanem mert
1) ez az utolsó ismert lakcíme
2) ezt a levelezési címet adta meg a levelet küldő platformon, ami lakcimkartyatol független.
Igaza van a 2-esnek!
Attól, hogy kényszerkijelented, az n+1 szolgáltatónál, banknál, stb. leadott levelezési címe megmarad ott a szolgáltatóknál... Tehát a levelek továbbra is jöhetnek.
kényszer-kijelenteni lehet tartózkodási helyről is a lakót, itt annyi a különbség, hogy ez 5 év után akkor is megszűnik, ha nem jelentkezik ki.
Leveleket attól kaphat oda, sőt ha nem jelentkezik be máshova és/vagy nem jelzi a címváltozást. Én egy párszor szólni szoktam a levelek miatt, ha még elérem az illetőt, de aztán kidobom, ami jön.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!