Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Jogosan akár kirakni minket?

Jogosan akár kirakni minket?

Figyelt kérdés

Több mint egy éve lakunk a jelenlegi albérletünkben. A szerződés egy évre szólt, amit az egy év letelte után hosszabbítottunk további egy évvel. Ez jövő márciusban telik le.

Közben jeleztük a tulajdonosnak, hogy terhes vagyok, jelenleg 3 hónapos, tehát a baba december elejére várható. Mivel a lakás gyermektelen párnak lett hirdetve, egyértelmű hogy babával nem maradhatunk, tehát december előtt ki kellene költöznünk. A tulaj azonban azt mondta, hogy egy hónapon belül költözzünk ki. Ez jogos? Hiszen a szerződés márciusig szól, decemberig pedig a szerződés minden pontját betartjuk. Természetesen mindig időre, pontosan fizetünk.

2021. máj. 24. 16:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

9-es, ezt írtad: Nyugodtan beleírhatod azt is a szerződésbe, hogy te csak fehéreknek adod ki

Ez azért rossz példa (tudom ez a példa ki van sarkírva) mert a bérlő bőrszínét ismered a bérbeadáskor. Ez az analógiában annak felel meg, mintha gyerekkel már a bérbevétel pillanatában rendelkező párnak nem adnád ki a lakást, mert előre tudod hogy gyerekük van. Ezt semmilyen törvény nem tiltja, eldöntheted hogy kivel kötsz szerződést.

2021. máj. 24. 23:56
 12/17 anonim ***** válasza:
68%

Nézzetek minél előbb másik albérletet, most viszonylag könnyen találtok másikat még az is lehet hogy olcsóbban.

Az új bérleménynél mindenképp előre jelezzétek hogy jön a baba és írassátok bele a szerződésbe.

Valahol a bérbeadótokat is megértem, valószínűleg volt már rossz tapasztalata. Azért szeretné ha minél előbb kiköltöznétek mert decemberben már moratórium lép érvénybe, gyerekest nem lehet az utcára tenni, ha fizet ha nem.

2021. máj. 25. 09:05
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Én vita nélkül távoznék 1 hónapon belül, annyi jó albérlet van, minek maradjak egy olyan helyen, ahol nem akarják, hogy lakjak, terhesen főleg nem akarnék feszkót. Előbb-utóbb úgyis menni kellene.

Max kérnék még egy hónap haladékot, ha esetleg nem találnék ilyen hirtelen jó lakást.

2021. máj. 25. 12:48
 14/17 anonim ***** válasza:
60%

Ha benne van a szerződésben akkor igen. Ti szegtetek szerződést.

Nyilván nem akarja megvárni míg lefialsz, mert akkor még nehezebben tudna kitenni.

2021. máj. 31. 07:25
 15/17 A kérdező kommentje:

A szerződésben természetesen semmi nincs terhességről, se gyerekről. Ami miatt nem maradhatunk, az az, hogy a lakás életvitelszerű használatára két személy jogosult (itt nevesítve vagyok én és a párom). De ez teljes mértékben így is van a baba születéséig. Próbált jönni olyanokkal hogy mi van ha előbb megszületik stb, de jogilag nem tűnik túl megalapozottnak a "mi van, ha..."

Sajnos semmiképp sem tudunk előbb költözni, mert a kauciót nem adja vissza, nekünk pedig nincs jelenleg ennyi plusz pénzünk. (Mivel elmaradásunk soha nem volt és a lakásban sem tettünk kárt, így számítottunk arra, hogy visszakapjuk a mostani lakásra fizetett kauciót). Egy hónap alatt sajnos nem tudunk újra összeszedni három havi bérleti díjat.

2021. jún. 2. 14:19
 16/17 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező, az a baj, hogy a baba valóban jöhet előbb, de ha csak decemberben szültök, akkor az még nem indokolja, hogy most tegyen ki benneteket. Persze az tény, hogy a kicsit konkrétan nem tudjátok odavinni, mert szerződésszegést követtek el. Ráadásul előrehaladott terhességgel tényleg nem élmény költözni, márpedig addig mindenképpen mennetek kell. Én sürgősen nekiállnék keresni.

Egy dolgot viszont hadd jegyezzek meg, bár tudom, semmi közöm hozzá. Ha ketten, két keresettel annyi pénzt sem tudtok összeszedni, hogy a kauciót letegyétek, mi a fenéből fogjátok fizetni a következő albérletet (vagy akár ezt), ha egy kereső kiesik, és a gyerek minden költsége is a nyakatokba szakad?

2021. jún. 2. 14:26
 17/17 A kérdező kommentje:
Pont az a baj, hogy én mint kereső kiestem, mert sajnos táppénzen vagyok a terhességgel kapcsolatos problémák miatt. Ami volt tartalékunk, az elment az ősszel egy haláleset miatt, illetve az orvos ajánlott egy vizsgálatot ami a baba esetleges genetikai rendellenességeit vizsgálja és elég húzós ára van annak is, de mindenképp meg szeretnénk csináltatni, mert adott esetben sajnos nem tudunk vállalni ügy beteg babát. Az albérletet még így is tudjuk fizetni, hogy én gyakorlatilag a fizetésem 60%-át kapom csak, és a babaholmikra is teszegetünk félre, emellett gyűjtünk a kaucióra. Csak ezek egy hónap alatt nem mennek úgy, hogy a tulajnak is fizetünk. Sajnos ez most húzós időszak, de ha meglesz a baba, már jobb lesz, mert ugye a csed összege jelentősen több lesz. Sajnos anno az első havi kaució nagyon nehezen jött össze, és úgy terveztük, hogy épp ezért nagyon vigyázunk a lakásra, hogy azt mindenképp visszakapjuk. Igazából bánjuk is, hogy hosszabbítottuk a szerződést, mert ha a lejártakor felmondtuk volna az albérletet, akkor vissza is kaptuk volna.
2021. jún. 2. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!