Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Érdemes ilyen drágán lakást...

Érdemes ilyen drágán lakást bérelni?

Figyelt kérdés

Nagyon költöznék már el itthonról, egyrészt mert függetlenedni szeretnék, másrészt mert Budapest mellől járkálok be, ami egyre rosszabb, egyre több idő. Az egész eddigi életemet ingázással töltöttem jóformán, ráadásul egy elég rosszhírű környéken kell keresztülmennem naponta.

Amit jelenleg kinéztem két lakás, mind kb. havi 180 ezerbe kerülne rezsivel együtt, erre jönne rá minden más (kaja, háztartási dolgok, ruha, szórakozás).

Sajnos nincs párom, így az összeköltözés nem opció, szobabérléssel olcsóbb lenne, viszont az eléggé zsákbamacska, magánszféra is kevesebb, és a hirdetés is.

Nekem lehet megérne ennyi pénzt az, hogy nem dobok ki napi 3/3,5 órát az utazással, viszont félretenni nem igazán tudnék, max. nagyon keveset. Így meg félek, hogy bekerülök egy olyan ördögi körbe, hogy sosem gyűjtök össze elég pénzt egy saját lakásra, ugyanakkor még évekig a szüleim nyakán élni és órákat ülni a dugóban lehet még rosszabb lenne.

2021. máj. 12. 09:01
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Annyit tud, hogy 5. kerület.

Viszont a 11. és 13. kerületben sem nagyon vannak 140-150 alatt nomális lakások.

Baromi sok a 180 még rezsivel együtt is, de kb. ez az átlag amit elkérnek sajnos.

Nem hinném, hogy nagy igényeim lennének. Ne úgy nézzen ki, mint egy disznóól, ne C-s környéken legyen és legyen tömegközlekedés, ennyi.

Biztos vannak szép lakások külső kerületekben is, de én elsősorban azért keresek lakást, hogy lecsökkentsem a beutazási időt.

Fölöslegesnek tartom, hogy kiveszek valamit 30-al kevesebbért, majd ugyanúgy utazok 1 órát. Igaz, jobb, mint most 2 órát utazni, de nem ér meg annyi pénzt.

Mindenesetre 180at nem tudok kiadni egyedül, ha nem akarom mindenemet felélni, ez tény, ahhoz sokkal többet kellene keressek.

Marad a szobabérlés, vagy ha nagy mázlim van, kifogok kb 120-ért valami korrekt helyet.

2021. máj. 15. 14:38
 22/25 anonim ***** válasza:

Én nem tudom, hogy miről beszélsz?

Csak a belvárosi kerületekre kerestem:

[link]

- vagy nem tudod használni a keresőt,

- vagy nem tudod kordában tartani az igényeidet

2021. máj. 15. 15:22
 23/25 anonim ***** válasza:
Melyik részen dolgozol? Mert én pl bkk pénztáros vagyok, ami azt jelenti hogy pesten belül "barhol=10 helyen is lehetek". Mégis sikerült olyan jó helyen találnom albérletet hogy bárhol. Ott vagyok kB 1 óra alatt. S még a gyerekeknek is közel van a suli
2021. máj. 15. 15:22
 24/25 anonim ***** válasza:
74%

Gyujts penzt ameddig a szulokkel laksz es vegyel sajat hazat hitelre. A torlesztod kevesebb lesz mint az alberlet. Mi 2 evig bereltunk kulfoldon, itt olyan draga hogy egy uj autot tudtunk volna venni ha 2 evi alberletet felre tudjuk tenni, ugy, hogy az alberletunk az alacsonyabb arkategoriaba tartozott.

Vegulis vettunk hazat es a torlesztonk kevesebb mint az alberlet.

2021. máj. 16. 13:45
 25/25 anonim válasza:
En az 5.keruletben berlek lakast, 90 + rezsiert. Egy ismerosom a parjaval a 12.keruletben berelnek egy masfel szobas, dizajn butorokkal berendezett, nagy teraszos, panoramas lakast 150ert. Milyen es mekkora lehet az a 180 ezres lakas, foleg 1 embernek???
2021. máj. 23. 01:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!