Érdemes ilyen drágán lakást bérelni?
Nagyon költöznék már el itthonról, egyrészt mert függetlenedni szeretnék, másrészt mert Budapest mellől járkálok be, ami egyre rosszabb, egyre több idő. Az egész eddigi életemet ingázással töltöttem jóformán, ráadásul egy elég rosszhírű környéken kell keresztülmennem naponta.
Amit jelenleg kinéztem két lakás, mind kb. havi 180 ezerbe kerülne rezsivel együtt, erre jönne rá minden más (kaja, háztartási dolgok, ruha, szórakozás).
Sajnos nincs párom, így az összeköltözés nem opció, szobabérléssel olcsóbb lenne, viszont az eléggé zsákbamacska, magánszféra is kevesebb, és a hirdetés is.
Nekem lehet megérne ennyi pénzt az, hogy nem dobok ki napi 3/3,5 órát az utazással, viszont félretenni nem igazán tudnék, max. nagyon keveset. Így meg félek, hogy bekerülök egy olyan ördögi körbe, hogy sosem gyűjtök össze elég pénzt egy saját lakásra, ugyanakkor még évekig a szüleim nyakán élni és órákat ülni a dugóban lehet még rosszabb lenne.
Nettó 300-at keresek, ami nem nagy összeg, ha lakbért is fizetni kell.
Sajnos nagyon szerencsétlen vagyok ebből a szenpontból, mert nincs testvérem, vagy olyan közeli barát, rokon, akivel össze tudnék költözni.
Legfeljebb idegenekhez tudnék menni, de egy szoba is belekerül már 70-80-ba, ahogy néztem.
25 vagyok. Egyben egyetemista is, igy mindenféle csoportban nézelődtem már, de a legtöbb helyre vagy csak lányokat keresnek vagy nagyon borzalmas állapotban vannak.
Vagy épp túl messze, külső kerületben.
Tán add lejjebb az igényeket, havi 70-ért már normális kis lakásokat lehet kivenni most.
Az rezsivel együtt megvan 100 max. 110-ből.
Kicsit add lejjebb az igényeidet, a 180as albérlet nevetségesen drága egy egyedülállónak.
Nem a budai panorámás pucclakásban kell gondolkodni, bármennyire csábító is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!