A bérleti szerződéshez muszáj tartania magát a főbérlőnek?
Egyik haveromtól vettem át az albérletet, mivel meg voltam szorulva ezért nem fizettem előleget de a szerződést úgy írtuk meg, hogy 2 havi lakbért fizettem a főbérlőnek.
Én pár hónap múlva ezt az összeget megadtam a haveromnak, persze ostoba voltam mert akkor még jóban voltunk és erről nincs papír.
Most, hogy én elköltöztem a 2 havi béremet nem akarja nekem adni a főbérlő, mert hogy én "átvettem" a haveromtól, és hogy neki az van felírva, hogy az az övé.
De tudom ha ezt a pénzt is a haverom kapja meg akkor abból 1 ft-t se látok ezért tudok-e hivatkozni a hivatalosan megírt szerződésre, miszerint én fizettem a főbérlőnek 2 havi előleget? hisz az aláírásunk ott van, hogy fizettem és ő átvette
De mégis engedélyt akar az előző bérlőtől, hogy az összeget az én számlámra utalhassa
Mondtam neki semmilyen kapcsolatban nem állok már a haverommal, meg hogy miért kellene bármilyen engedély bárkitől, hisz új szerződést kötöttünk amin az én és a főbérlő aláírása van és hogy ő átvette x összeget előlegként
"szerződést úgy írtuk meg, hogy 2 havi lakbért fizettem"
Most akkor lakbér vagy kaució szerepel a szerződésen?!
Nekem úgy jön át, hogy a haverod állta helyetted a kauciót a bérbeadó irányába.
Milyen írásos bizonyítéka van annak, hogy Te milyen összeget, milyen címen adtál a haverodnak?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!