Az igaz, hogy ha egy tulaj nem adózik a bérleti díj után, akkor a bérlőt is megbüntetik, ha ez kiderül?
Csak akkor büntetik meg a bérlőt, ha fel akarja jelenteni a tulajt, és az derül ki, hogy a környéken szokásosnál olcsóbban adta ki a lakást a tulaj, hogy kedvezzen anyagilag a bérlőnek.
Ilyenkor a bérlő is "tettestárs".
6 Na, ezt például nem tudtam. Köszönöm
Egyébként magánszemélyekre gondoltam.
Bérbeadásnál elég gyakran felmerül a bérlők részéről a bérleti díj kapcsán hogy nem kell bejelenteni és a megspórolt adót osszuk el, tehát azzal csökkentsük a díjat. Mindenki jól jár! Majd a későbbiekben jön a fenyegetőzés a NAV-al. Szerencsére a mai telefonok hangrögzítésre is képesek. Kb innentől a bérlő is felelősségre vonható.
Soha nem éltem ezzel az eszközzel mert ezt az adót nem éri meg elcsalni.
Leírom miért kérdeztem, mert látom már előjöttek a kommentek, amik azt fejtegetik, hogy sok bérlő kéri feketén.
Őszintén, én még sosem hallottam erről, hogy ezt a bérlő akarná, de lényegtelen.
Valaki felajánlotta nekem, hogy vegye ki a lakását, nem is kevés pénzért. Azzal hitegetett ez a személy, hogy írunk szerződést, mert megmondtam, hogy engem másképp nem érdekel a lakása. Majd az utolsó pillanatban benyögte, hogy ő semmi papírt nem akar írni, még egymásközt sem, mert ő nem akar adózni. Én mondtam neki a saját tetteiért ő vállalja a felelősséget, de szerződés nélkül nem kell a lakása. Na, és ezzel próbált hülyíteni, hogy ne írjunk semmi papírt, mert ha ő adót csal, akkor engem megbüntetnek majd. :D Na, sejthetitek kivettem-e a lakását. Szerencsére tisztességes embereknek is van kiadó lakása, tehát mástól vettem ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!