Közjegyzőnél a lakás bérbeadási szerződése mennyi? Van egységes díjszabás, mint öröklésnél? Neked mennyi volt és mennyi a bérleti díj? Ki fizeti ki, a bérlő vagy a tulaj vagy mindketten?
A bérleti szerződést magam írtam, internetről egy minta, kiegészítve számunkra fontos részletekkel. Két példányban kinyomtatva, aláírva, egyik a bérlőé, másik az enyém.
Sajnos felújítás fejében adtuk ki az első 3 hónapra, mert amikor megvettük a lakást, arra már nem jutott, és jött valaki, aki azt mondta kiveszi így, leírtuk a feltételeket részletesen, beleegyezett. Konkrétan csak rezsit fizetett 3, majd 4 hónapig, majd még csinált valamit, azt is vonjuk le a bérleti díjból, majd nem tud ennyit adni, majd később.. a felújításról meg alig-alig volt valami kép, egyik sem jól kivehető. Én komoly betegséggel küzdöttem, (nyaki műtét, áttét, tumor) a párom elvesztette a munkáját, a lakásomban meg egy életerős, de léhűtő ember ingyen akart lakni..:( Besokalltam, mert már nem 3 hónap, hanem majdnem egy év telt el, és a felújításnak töredéke sem történt meg. Majd a párom odament, nem volt otthon, de tanúnak odahívta a szomszéd nénit, és lecserélte a zárat. Majd felhívtuk, hogy elviheti a szükséges cuccait ma, és egy napra kinyitjuk neki, amikor jó neki, elviheti a bútorait. Szerinte 30 napja van kiköltözni.. Mondtam hogy nem, de keressen lakást és vigye el a cuccait. Adtunk neki időt, de semmi reakció, majd felhívtam, hogy nekem nem kell semmije, be sem mentünk a lakásba, vigye el a dolgait, mire azt mondta, már elvitte.. De hogyan? A párom azonnal hívta a rendőröket, és mentek a lakáshoz, persze nem tudott bemenni a kulcsunkkal, és felhívták, hogy hogy jutott be, azt mondta, hát megfúrta a zárat.. A rendőrök azt mondták, hogy ezzel saját magát jelentette fel, és hogy fél órán belül adja nekünk a kulcsokat, különben ők keresik meg.. Így lett vége, szerintem megijesztették ezzel, és hozta. Egyébként lekérték a nyilvántartásban és büntetett előéletű volt.. Sokszor volt bennünk félelem, mert fenyegetőzött, volt hogy féltem egyedül itthon, vagy a buszról leszállva néztem, hogy nem lesz-e ott, de szerencsére jól végződött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!