Mennyit tudtok férletenni? Min spóroltok?
500-at keresek, így oszlik el:
110 albérleti díj
30-40 rezsi (szigetelt panel, rohadt magas a fűtés számla)
70-80 kaja, bevásárlás, kisebb kiadások
20-30 a nagyobb kiadások havi szintre vissza bontva
Általánsságban a fele, 250 ezer körül marad meg úgy, hogy nem spórolok de nem is két kézzel szórom a pénzt.
1M-t keresek ebből:
~ 140K albérlet + rezsi
~ 60K kaja
~ 30Kegyéb kiadások
~ 100K diákhitel (kb. még 1 éven keresztül)
~ 100K szülői támogatás
Nekem marad így papíron ~560K/hó, viszont lakáshitelre gyűjtök, úgyhogy igyekszem semmi extrára költeni.
25/F.
1.470 000 a bevetelunk
lakhatas rezsi 200 e ft
kaja bevasarlas es minden egyeb etellel takaritassal kapcs kiadas havi 200 ezer
szorakozas havi 50 ezer
ajandekvasatlas vagy lakasszepies 20 ezer
havi 1 milliot teszunk felre
lakasra gyujtunk
170 ezer az összes bevételem (diák vagyok még, nem teljes állás, és van benne szülői támogatás).
45 ezer az albérlet, kb. 15 ezer a rezsi rám eső része.
~30 ezer a kaja (készétel és alapanyag összesen).
5-10 ezer egyéb kötelező kiadás (utazás, higiénia cuccok)
~
5-10 ezer egyéb plusz kiadás
Általában egy hónapban 70.000-et tudok félretenni. Remélem lesz ez még jobb is, mert ebből sose lesz lakás.
A párom egyelőre aki többet keres, költ, gyűjt.
Az étkezésen spórolok sokat, mert legtöbbször én magam főzök, és egyszerű alapanyagokat használunk, valamint az extra igényeket is minimalizálom, ruhát például lassan egy éve vettem szerintem utoljára.
Covid előtti időszakot tudom mondani:
260 ezret keresek
albérlet 70 ezer
kaja 50 ezer (bár csak sz/cs/pénteken ettem a munkahelyen)
kondi bérlet 9 ezer
ruha vásárlás átlagban 10 ezer
egyéb költések/szórakozás 10 ezer
Igyekeztem tartani a 150 ezres költést minden hónapban. Covid alatt hazaköltöztem, albérletem nincs, inkább az itthoni rezsibe szállok be, így a fizetésem 80%-át félre tudom tenni. Ha egyszer vissza kell menni, biztosan nem fogok ennyire spórolni, mert ez nem élet, konkrétan lelkiismeret furdalásom volt mikor megvettem egy drágább cipőt. Egyébként is 150 ezer forintból egy nagyvárosban, ilyen albi árak mellett szinte lehetetlen megélni. Fiatal vagyok, és sajnos szinte feleslegesnek érzem félrerakni azt a 100 ezer forintot, mert ebből még egy lakás önereje is igen soká fog összegyűlni. Úgyhogy szeretnék munkahelyet is váltani, amint kicsit jobb lesz a helyzet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!