Honnan deríthetném ki egy lakástulajdonos elérhetőségét?
A lépcsőházban az egyik lakásba ritka bunkó paraszt albérlők költöztek, akik egész éjszaka nyomatják a zenét. Elsőként szólni akarok az albérletet kiadó tulajdonosnak, hogy a bérlői bunkó parasztok, fegyelmezze meg őket. Honnan tudhatom meg a tulajdonos valamilyen elérhetőségét?
(Ha ez nem járható, akkor jön a rendőrség.)
Illetve ha valakinek van tapasztalata a primitív bunkó paraszt szomszédok kezelésében, akkor szívesen fogadom a tanácsokat.
Mondjuk szóvá teszi a lakóinak, hogy ne bömböltessék a zenét és ordibáljanak egész éjszaka.
A paraszt szót jelen esetben a bunkó, együttélésre képtelen, civilizálatlan szinonimájaként használtam. A kérdésnek pedig nem a nyelvészeti oldala a lényeg. Úgyhogy ne itt kötekedj.
Nem egészen!
Ha a lakóközösség nyugalmát zavarja az ő bérbeadói tevékenysége, akkor szabálysértési eljárást lehet ellene kezdeményezni.
Mi lenne, ha felmennél hozzájuk ilyenkor és szólnál nekik?
Ja, ahhoz már gyáva vagy? ;)
„ A paraszt szót jelen esetben a bunkó, együttélésre képtelen, civilizálatlan szinonimájaként használtam. “
Ok. Ez nem nyelvészet, hanem a prolik használják így, nem feltételeztem rólad hogy az lennél. De magad adtál róla tanúbizonyságot. Köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!