Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek normális rezsi...

Szerintetek normális rezsi előleget kérni?

Figyelt kérdés

Új helyre költöztem, beköltözéskor kértek 1 havi díjat, 2 havi kauciót + rezsi előleget.

szóval 300k-t leraktam, de még kellett fizetni 15k-t rezsi előlegként.

Most 10.én kell fizetnem az albérletet, teljesen korrektul elszámolt a tulaj a rezsivel, óra állások alapján + kuka+net, kijött 13 ezer ft.

2 ezret vissza fizetne nekem a rezsi előlegből, de utána újra ki kellene fizetnem 15 ezret rezsi előlegként. most ott tartunk, hogy a 2 ezret vonjam le és utaljak csak 113 ezret.

Teljesen oké a rezsi elszámolása, csak azt nem értem, hogy miért előlegként kell fizetnem és miért utána számolunk belőle vissza. Meg most a 13 ezerből 8 ezer volt csak a fűtés, jön a jó idő, akkor is majd 15 ezret fog kérni és minden hónapba jön, h akk vissza jár 7k.

Nekem furcsa csak? Fél évre írtunk csak szerződést.

2021. márc. 6. 20:21
 1/10 anonim ***** válasza:
34%

Igen.

Mert nem akar hitelezni neked.

2021. márc. 6. 20:49
 2/10 anonim ***** válasza:
39%
Jó, hát ha kevesebb a jogos, akkor majd módosítjátok a rezsielőleget.
2021. márc. 6. 20:49
 3/10 anonim ***** válasza:
28%

Abból kiindulva, hogy a lakbért is előre kell fizetni, igen normális.

Nekem tartalmazza a rezsit a lakbér, szóval gyakorlatilag én is előre fizetem.

Te is pont így vagy mert te is fix rezsit fizetsz, csak neked valamiért nincs a lakbérbe számolva hanem külön.

2021. márc. 6. 20:51
 4/10 A kérdező kommentje:
Hát jó, én csak most találkoztam elsőnek ilyennel ez még csak a 4. albérletem az életem folyamán. Olyan furcsa, de valahol jogos, engem nem zavar, csak a variálás, h akkor most vissza fizeti vagy vonjam le a kövi díjból és nem akarok galibát :)
2021. márc. 6. 20:55
 5/10 anonim ***** válasza:
57%

Na, igen. Érdemes annyi rezsielőleget elkérni, amit valószínű el is használsz, hogy mindig te fizess rá pluszt, illetve még az is a lényege, hogy ne legyen szükség havi elszámolásra órák alapján.

Ha csak 6 hónapot vagy ott, akkor én csak a végén számolnék el!

Pont az a lényege, hogy ne havonta kelljen ezzel foglalkozni.

2021. márc. 6. 21:02
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Lehet kérni, nem példa nélküli, bár én nem szoktam. Az én lakásom mindig "szolgálati lakás", kizárólag egy fő részére, aki jellemzően csak akkor használja, ha a fővárosban van dolga (egy kórház szomszédságában van a lakás, egészségügyi dolgozók szokták bérelni), mindig olyannak adom ki, akinek van máshol is lakása, legtöbbször vidéken, ezért kevés időt tölt az ingatlanban, így a rezsi alacsony. Azt meg ráér utólag kifizetni.
2021. márc. 6. 21:20
 7/10 A kérdező kommentje:
Most 2 hétre én is haza utazok a korlátozások idejére nem leszek fent, így nem valószínű hogy sok lesz a rezsim, egyedül a gáz számla, az amit nem tudok befolyásolni nagyon, mert 1 kazán van 3 lakásra és fix hőfok van beállítva, ha jó idő van, akkor bese kapcsol :)
2021. márc. 6. 21:26
 8/10 anonim ***** válasza:
70%
Sose hallottam ilyenről, ez nekem annyira macerásnak néz ki, hogy ilyet normális ember nem csinál.
2021. márc. 6. 23:52
 9/10 anonim ***** válasza:
70%
Nekem is nagyon furcsa. Jobb innen szabadulni amint lehet. Jó hogy már nem előre elkéri a lakbért fél évre+a becsült rezsi összeget.
2021. márc. 7. 09:03
 10/10 anonim ***** válasza:
17%

Lehet, hogy korábban megégette magát a tulaj olyan bérlőkkel, akik nem fizették a számlákat, így ez számára plusz biztosíték.

Kicsit bonyolítja az elszámolást, de mivel nem nyeli be a különbözetet, így végül is oké, magát szopatja minden hónapban.

2021. márc. 7. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!