Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha az albérleti szerződés...

Ha az albérleti szerződés határozott időre szól, és kiköltözök, mi a szankció? Nincs beleírva semmi a szerződésbe, hogy pl a kaució visszatartható, csak az, hogy meddig határozott a szerződés.

Figyelt kérdés

2021. márc. 2. 10:24
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
:( szomorú
2021. márc. 2. 10:47
 12/18 anonim ***** válasza:
93%
Én ezt nem értem, már azt sem, hogy valakinek nem üt szeget a fejébe, hogy ha van két külön kifejezés, határozott idejű szerződés és határozatlan, akkor a kettő közt különbség van és nem olvas, nem kérdez utána, hogy mi? És ha ez nem történik meg, akkor legalább amikor szerződtök, a felek egymás közt mért nem beszélik meg, mire szerződnek?...
2021. márc. 2. 10:49
 13/18 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem attól is függ, hogy milyen viszonyban vagy a bérbeadóval.

Én minden szankció nélkül kiengedtem a bérlőmet, amikor meghalt a nagymamája és annak a lakásába költözött. De nekünk csak jó véleményünk volt róla és szinte azonnal találtunk új bérlőt.

Tudom, nem ez az általános, te ismered a lehetőségeket.

Sokat lendítene a dolgokon, ha tudnál magad helyett rendes, becsületes bérlőt szerezni!

2021. márc. 2. 10:49
 14/18 anonim ***** válasza:
92%

Ha találsz magad helyett más bérlőt, akkor nem kell végig fizetned a díjat - hiszen egy lakásra nem fizettethet dupla díjat.

De ezt egyeztesd előre a tulajjal, ne állítsd kész tények elé.

2021. márc. 2. 10:50
 15/18 A kérdező kommentje:
Annyira nem jó a viszonyunk, hogy 5 havit elengedjen csak mert szépen kérem. Ha el is kérheti...
2021. márc. 2. 10:58
 16/18 anonim ***** válasza:
89%

Lényeges lenne tudni, hogy miért akarsz költözni?

Ha a lakásban történt olyan változás - nem a te hibádból - ami miatt lakhatatlan, az egészségre káros, stb. akkor más a helyzet.

Viszont ha azért költöznél, mert a te életedben történt bármi,az nem indok, mert ezzel akkor is számolni kellett volna, amikor határozott idejűt kötöttél.

Utóbbiból az egyetlen menekülőút, a bérbeadónak is megfelelő másik bérlő keresése.

2021. márc. 2. 11:14
 17/18 A kérdező kommentje:
Nem a lakással van a baj, magánélet változás miatt költöznék.
2021. márc. 2. 11:28
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is volt ilyen, mi vagyunk a tulajok a férjemmel. Legkevesebb 6 havi ottlakással közöttük a szerződést. Már nem emlékszem pontosan, de 2-3 hónap múlva felmondta a bérlő a lakást. Persze nem egyik napról a másikra, mondván holnap költözök, hanem egy hónappal előre szólt. Segített maga helyett keresni mást. Ha normálisak a felek, akkor a megoldást tartják szem előtt.
2021. márc. 2. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!