Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Miert nem a bérbeadó köt az...

Miert nem a bérbeadó köt az internetre meg tvre elofizetest ez mashol is igy van hogy a bérlőnek kell ?

Figyelt kérdés

2021. febr. 26. 22:46
1 2 3
 11/28 anonim válasza:
81%

Hát én pont eret vágtam volna, ha fizetnem kell a tévét, mert abszolút nem nézem :) Éppen ezért nincs sehova bekötve. Általában akkor szokott ilyen előfordulni, ha az előző lakó otthagyta az előfizetését a következőnek.

Az albérlet meg ja, abszolút nem olyan, mint egy szálloda, a ritka kivételektől eltekintve vagy a tulaj azon cuccai vannak benne, amit nem akar elvinni onnan, vagy megint csak az előző lakó levetett dolgai. Elméletben mindent magadnak kell beszerezned, gyakorlatilag albérlete válogatja. Én pl. a fél karom odaadnám egy bútorozatlan és gépesítetlen albiért, szinte lehetetlen továbbmenni, mert eszemben sincs elhagyni a mosógépem és a hűtőm.

2021. febr. 27. 01:31
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk pl nem volt a tévé bekötve, az internetet is magunknak köttettük be, aztán amikor elköltöztünk onnan, lemondtuk a szolgáltatást. Így az egyszerűbb, mert ha pl a bérbeadó köt szerződést a szolgáltatóval, de a bérlőnek például az nem felel meg, túl lassú vagy akármi, akkor is csak azt tudja használni. Plusz eleve, miért fizessek mondjuk olyan szolgáltatásért amit nem használok? A bérelt lakásunkban volt egy ősöreg tévé. Beköttethettük volna, nézhettük volna de minek? Inkább a szekrénybe száműztük és online néztük, amit akartunk.
2021. febr. 27. 02:04
 13/28 anonim ***** válasza:
91%
9.:Hát már bocs ha ez udvariatlanság,de én ezen majdnem 2 percig egyfolytába röhögtem,alig bírtam abbahagyni,még most is fuldoklok. XD
2021. febr. 27. 02:11
 14/28 anonim ***** válasza:
89%
9.:Előző vagyok:Pedig lakni én se laktam még jómagam.
2021. febr. 27. 02:13
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Akkor vágd ki a tv-t az ablakon, és nincs több kérdés.
2021. febr. 27. 08:33
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

3: Videót nézni vagy számítógépezni vagy netezni, ha okostévé.

Volt nekik és nem vitték el.

Nekünk is van több is, de 15 éve nincs TV-előfizetés.

Meghalt valaki a lakásból, aki használta. Ennyi.

2021. febr. 27. 09:06
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

9: Nem, dehogyis.

Az albérlet egy ugyanolyan saját lakás vagy ház, mint amiben most is laksz.

Csak mondjuk elköltözöl 6 hónapra külföldre és addig kiadod a szobád, felteszed a hirdetést, hogy ilyen és ilyen feltételekkel, ennyiért 6 hónapra kiadó.

Bemész az adóhivatalba és megkérdezed, hogy hogy kell utána adózni, azt a papírmunkát elvégzed, és annyi.

2021. febr. 27. 09:09
 18/28 Csomorkány ***** válasza:
100%

Mindkét megoldásra van példa. Alapjában azért jobb, ha a bérlő nevén van minden közműszerződés, mert akkor az adósság is az övé, ha netán nem fizeti. Másrészt olyan elképesztőek a magyar adójogszabályok, hogy ha a bérlő kifizeti a bérbeadó nevére kiállított számlát, akkor úgymond ajándékot ad a bérbeadónak, ami miatt a bérbeadónak adóznia kellene...

Ugyanakkor az összes közműszerződés átírása persze óriási meló, amit mindezek ellenére nem szokott a bérbeadó vállalni. De a tévé- és internetelőfizetést már csak azért is érdemes, mert mindenkinek különbözőek az igényei.

2021. febr. 27. 12:21
 19/28 anonim ***** válasza:
91%
Csomorkány: én azért tartom meg a saját nevemen és fizettetem ki utólag a bérlővel, hogy nehogy elmaradás mutatkozzon. Nem szeretnék egy utólagos visszaköttetéssel szórakozni. Ha pedig nem fizeti, akkor megválunk egymástól.
2021. febr. 27. 12:28
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

"Másrészt olyan elképesztőek a magyar adójogszabályok, hogy ha a bérlő kifizeti a bérbeadó nevére kiállított számlát, akkor úgymond ajándékot ad a bérbeadónak"

Ez nem így van, hiszen költségként elszámolhatod.

2021. febr. 27. 12:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!