Melyik a jobb, a fix rezsi vagy a havonta kiszámolós? Miért?
A számlák nyilván ahhoz érkeznek, akinek a nevén van az óra, de nem értem, hogy ebbe a bérlő a mai netes világban miért nem tud betekinteni? Csak a nagyon elmaradott helyeken, vagy az öregekhez érkezik papíralapú, de még ezt is el lehet a bérlőnek küldeni. Az online-ról nem is beszélve, az csak egy gombnyomás.
A bérbeadó (nem főbérlő!) számolását meg lehet kontrollálni, ha szerinted az diszkalkuliás. Ez nem matek, hanem általános iskola 2-ik osztályos tananyag, a neve számtan.
A főbérlők (mindenki így hívja, nem bérbeadónak, úgyhogy maradjunk ennél a megnevezésnél) nagy része papíralapin kéri továbbra is. Lehet ez fáj neked, de ez van. És oda érkezik a számla,ahova kéred, a levelezési címre. Mint írtam, rengeteg albérletben laktam már, pontosan tudom mi hogy működik. Most, hogy én is kiadom, pláne. Aki csak fizet, az nem látja, mikor olvassák le a mérőket, a távhő úgy csinálja, hogy odamegy kocsival a társasház elé és onnan automatán leolvassa. Az áram a folyosón van, azt sem tudod mikor olvassák le, csak a számlából. Csak úgy mondom.
Ne játsz már a h.lyét, nem áll jól
Elmondanád, hogy miért is kezdtél el személyeskedni?
És nem! Nem hívja mindenki "főbérlőnek", mert az teljesen más fogalom!
Akkor főbérlő valaki, ha az ÁLTALA BÉRELT ingatlan egészét, vagy egy részét ő kiadja.
De részemről befejezve, mert van egy szint, ami alatt nem vitázom, jogodban áll azt gondolni amit akarsz!
"Aki csak fizet, az nem látja, mikor olvassák le a mérőket"
Miért nem?
Az óraleolvasók abba a lakásba jönnek be, amit bérel, tehát ő engedi be a leolvasókat, ez egy.
A másik, hogy ő maga is le tudja olvasni akár percenként is.
Mit nem értesz azon, hogy nem kell bejönni a lakásba a leolvasáshoz? A villany a folyosón van, a távhőhoz oedig még oda sem kell bemenni, végigmegy az utcán az autó és kész.
Felesleges hisztizned és személyeskedni, látszik, hogy nem értesz hozzá. Csak annak jó ez a minden hónapban számolgatás, akinek csak az osztás szorzás megy, de az évvégén már képtelen lenne kiszámolni, mert addig már nem terjed a tudás. Aztán inkább ráfogja, hogy így egyszerűbb. aha
Nem, Én leírtam, hogy szerintem miért jó ez, a másik i.dióta meg egyből belekötött,hogy másodikos matek etc. Mondja az, aki képtelen kiszámolni.
"és panelben is az egyedi mérőórások nem az utcán vannak"
Igen, ezt írtam le 2x is, odamegy az autó és leolvassák, KINTRŐl te agytröszt. Ne legyél már ennyire ostoba
Havi leolvasás jobb szerintem. Nálunk úgy van, hogy én olvasom le az órát, de a tulaj diktál (küldöm neki). Ez abból a szempontból nekem nagyon jó, hogy olyan az agyam, mint az aranyhalnak, ha nekem kéne diktálni, tuti mindig elfelejteném. :D
A csekkek hozzánk jönnek, de a tulaj nevén van, befizetés után befotózom neki. A számlaleveleken meg látom, hogy az van, amit én leolvastam, senki nem ver át senkit.
Egyedül a víz "átalányos", pontosabban nincs vízóránk, benne van a közös költségben. Ezt a részét imádom, annyit pancsolok, amennyit akarok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!