Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Költöznétek vagy maradnátok?

Költöznétek vagy maradnátok?

Figyelt kérdés

Nagyon hosszú ideje élek ebben az albérletben, átmeneti megoldásnak indult, de aztán valahogy mindig itt ragadtam.

Ami mellette szól:

A tulaj jó fej. Gyakorlatilag barátok lettünk az évek során. Minden javítást áll kérés nélkül, felújított a kedvemért és ha valami "luxust" akarok a lakásba, fele-fele ki szokta fizetni. A lakás kifejezetten kiadásra van tartva, nem kell félnem attól, hogy utcára kerülök. Szabad kezet kaptam, amíg nem szedem szét, azt csinálok, amit akarok. A berendezés teljesen az enyém, a stílusa az én ízlésem tünkrözi, gyakorlatilag az otthonom lett. Viszonylag alacsony a bérleti díj, akár 40ezer forint is a zsebemben marad havonta az átlag árakat nézve. Maga a lakás egészen pofás, a ház is bevállalható a környékbeliekhez képest legalábbis. Belvárosi, a közlekedés őrült jó.

Ami ellene szól:

Belvárosi, az utcán semmi zöld, koszos, mocskos, büdös, hangos a környék. Nem lehet nyugodtan kimenni az utcára, mert tiszta szar az egész, szó szerint. A lakás elhelyezkedése a legrosszabb az egész házban, gyakorlatilag egy fénytelen sötét lyuk és belát mindenki - be is szoktak bámulni, nem kell félteni őket. Az egész ház el van b@szva, hőhidas, a csövek nincsenek szigetelve, minden télen küzdünk a penésszel. A szomszédok hangosak, a legtöbbjük ostoba tulok, egyikkel sem jövünk ki igazán. Hiába próbálom csinosítani, kivilágítani, kényelmessé tenni, valahogy mindig nyomasztó. Úgy érzem, szinte már megbetegít.

Régóta játszom a költözés gondolatával, de kutyám macskám van, ijesztő edzőeszközeim vannak és teljes bútorzatom, amit nem lenne szívem itthagyni - tudom, szentimentális barom vagyok :D Sokat ugrálok az edzéseim során, így emeleti lakás nehezen jöhetne szóba, legalábbis félek tőle, hogy nagyon dübörögnék és emiatt balhék lennének az alattam lakóval. Mondjuk ki, el is vagyok kényeztetve. Nem biztos, hogy ennyi év után tolerálnék egy olyan tulajt, aki a nyakamra jár, nem javítja ki, amit ki kellene javítania, vagy ügyeskedni próbál, esetleg eladja a lakást a fejem fölül... Nehezítő körülmény az állatsereg és a berendezés, nagyon szűkíti a kört. Nagyon szeretnék kertet, zöldet, madárcsicsergést, szép környéken élni, de szeretem a nyugalmat és a kiszámíthatóságot is. Így, hogy gyakorlatilag nincs hova elköltenem amit megspórolok ezzel az albival, nagyon érzem, hogy tönkremegyek ebben a lakásban, de az észérvek azt mondják, nem nagyon érné meg ugrálni pár szál fűért.

Ti mit tennétek a helyemben?

2021. febr. 17. 23:32
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ja igen, saját egyelőre nem jöhet szóba, pedig tény, az lenne a legegyszerűbb.
2021. febr. 17. 23:33
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez tök egyszerű: ha találsz olyat, amilyen kell, elmész, amíg nem találsz, maradsz.

Amíg nem találsz, ez úgysem kérdés, hiszen úgysem tudsz menni.:))

2021. febr. 17. 23:38
 3/11 A kérdező kommentje:
Nagyon sok szimpi hirdetést találtam már, a legtöbb jelen pillanatban 40-50-60ezer ft ráfizetést jelent és elég nagy kompromisszumot a bútorzat terén. Egy hirdetővel beszéltem, nagyon pofátlan volt, hetente jött volna a pofámba ellenőrizgetni - én megértem, hogy félti a lakást, de ha nem elég neki hogy havonta ránéz amikor amúgy is találkoznunk kell, akkor nem egymás emberei vagyunk -, a szerződésben is erősen maga felé hajlott volna a keze. Egy kicsit elvette a kedvem úgy az egész bulitól. Azóta félek tőle annyira, hogy csak drágábban megvennék egy másik fajta stresszt :D
2021. febr. 17. 23:48
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Akkor tulajdonképpen nem találtál.

Mennyi ráfizetéssel mennél el egy tényleg olyanba, ami földszinti, nincs alsó lakó, vihetnéd az állatokat, kert és ugyanilyen jó tulaj van?

Hol keresgélsz?

2021. febr. 18. 00:01
 5/11 A kérdező kommentje:
De igen, hogy egy kicsit mélyebben belemenjünk a pszichológiai részébe, nem nagyon merek pattogni, mert nincsen családi támogatásom és ha probléma lenne a kövtkező helyen a tulajjal, ott állok majd egy kamionnyi cuccal meg az állataimmal és törhetem a fejem ,hogy most mi legyen. Itt nincs ilyen probléma.
2021. febr. 18. 00:02
 6/11 anonim ***** válasza:
55%
Költözz ki falura,ott talán olcsóbb.
2021. febr. 18. 00:05
 7/11 A kérdező kommentje:

Pont egyszerre küldtük el :)

A pénz talán abban szempont, hogy annyiból már ki tudok menni innen normál esetben és hamar elfelejtem, hogy utálom a környéket. Havi 120 ezerig jó vagyok, onnantól már rezeg a léc azért. Leginkább a budai hegyek felé nézegetek, erdőhöz közel, ha már mozdulni kell, legalább érje meg. Vannak lehetőségek, a probléma a fenti. Nem tudom, megéri-e a biztosat otthagyni így, hogy semmi segítségem nincs, ha beüt a krach.

2021. febr. 18. 00:06
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Penesz ellen szereljetek minden helysegbe paraerzekelos automata ventillatorokat,amik kiengedik a parat a lakasbol!!!! Eltunik a oenesz azonnal.

Mi lenne,ha jominosegu mufuvet tennel az egyik szobaba?

A lampakban megduplaznad az izzokat?

Belatas: tejuveg/katedraluveg. (Te se latsz ki rajta.

Ha jol ertem ,udvarra nez a lakas! A tulajjal talaljatok ki ,milyen cserepes novenyeket tesztek ki a lakasajto ele. Esetleg gyepteglat is le lehetne rakni,ha a lakok es koz kepviselo beleegyezik!!!

Ha rakoltotok ,igy is megeri arban. Meg a belvarosbol mindent elersz. Egy kulvarosi kerteshazbol meg elutazgatod az eleted. Meg retteghetsz,mikor dobnak ki.

2021. febr. 18. 00:11
 9/11 anonim ***** válasza:

Hát AMIKOR találnék megfelelőt, akkor mennék.

Arra nincsen garancia, hogy minden úgy marad 3, 5 év múlva is akár a régi, akár az új helyen.

A környék arculata is átíródik évek alatt, a tulaj is meghalhat és az örökös elküldhet...

Tényleg érdekes kérdés, van-e Budán 120-ig ilyen kégli, sztem nincs.

Kőbányán talán, de ott meg adóköteles a kiadás (X. kerületi adó), ott azt kell megfizetni a tulajnak.

2021. febr. 18. 01:51
 10/11 anonim ***** válasza:
Maradnék.
2021. febr. 18. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!