Lalux kérdése:
Elköltözni itthonről?
Figyelt kérdés
Nos 20 éves vagyok egyetemista és most döntöttem úgy hogy betelt a pohár elköltözöm itthonról mert rettenetes sokat bántanak a szüleim pedig megszakadásig takarítok segítkezek és még tanulok is. Viszont nagyon félék mert a barátom nem jön velem mert messze lenne a munkahelye (igazából 90km oda-vissza) és így egy másik lányhoz költözök és osztozunk egy szobán de ezt a kicsi pénz is nehezn fogom összekaparni. Valami tanács hogy ne adjam fel és ne féljek ha elesnék és nehéz lenne?Esetleg ti hogyan csináltátok?2021. febr. 14. 11:47
1/1 anonim válasza:
Kedves kérdező, nem tudom, mit jelent a családban a "bántás", de ha nem fizikai bántalmazásról van szó, akkor meggyőződésem szerint nagyobb gondot veszel a nyakadba, ha különköltözöl, mint ha maradnál. Pénzed, ha jól értem, nincs, mert a közös szoba bérléséhez szükséges pénzt is alig tudnád összekaparni. Ha otthon eltartanak és támogatják a tanulmányaidat, akkor inkább maradj. Gondolj bele: dolgozni leszel kénytelen, mellette iskolába fogsz járni. Konfliktus lehet a munkahelyen is, a lakótárssal is, főleg, ha te éjszakába nyúlóan égeted a lámpát, hogy tanulhass, ő meg aludna már. Tudom, hogy a szülőkkel sokszor nem könnyű, de te még nem állsz készen arra, hogy elhagyd a szülői házat. Fejezd be a tanulmányaid, állj munkába, legyen stabil kereseted és akkor biztosabb anyagi háttérrel tudsz elköltözni. Ha lakásra nem is, külön szobára lesz lehetőséged és függetlenné válhatsz a családtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!