Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogyan tudok elköltözni egy...

Hogyan tudok elköltözni egy másik városba? Ti hogyan oldanátok meg?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy most jelenleg Debrecenben élek, de igazából nem szeretem ezt a várost (hosszú sztori, hogy mégis akkor hogy kerültem ide, a kérdés szempontjából elhanyagolható a történet). Jobban szerettem volna mindig is az osztrák határhoz közel, Győr, Szombathely, Sopron városában élni. Most választottam, és Sopronba szeretnék költözni, viszont 22 évesen egyedül élek bolti eladói munkából, ami éppen arra elég, hogy minimális életszínvonallal, mindenen spórolva pont kijöjjek az albérlettel együtt, tehát semmi pénzem nem marad, és így a költözés is nehézkes. Debrecenben nincs egy rokonom se, akinél ideiglenesen lehetnék, hogy megmaradjon a pénzem, amit keresek, ha lenne, akkor nem írtam volna ki a kérdést. Ha van ötleted, ne tartsd magadban! :D

2021. febr. 9. 14:38
1 2 3
 21/23 anonim válasza:
89%

Utolsónak teljesen igaza van. Barom aki, már ezért eljön Sopronig. Menj tovább vagy itthon hozd össze! Életemben nem láttam ennyi megkeseredett embert, akik azt hitték, hogy mert euró pörög a számlán hirtelen boldogak lesznek és minden rendbe jön.

Sajnos k××va sablon duma.. de a pénz tényleg nem boldogít ( félre ne érts.. tényleg a mai élethez tartozó szükséges rossz.. De ha azt hiszed, hogy aranyélet vár csak, mert -marha kemény- nettó 1200-1300 eurót kapsz a számládra.. Tévedés.) Sopron ilyen szempontból egy nagyon jó állomás. Sok ismerősöm jött már rá, hogy igen.. tényleg jobb teli pénztárcával - ezt én sem vitatom! - de sajnos messze nem elég, hogy elégedett legyél az életeddel.

2021. márc. 30. 20:39
 22/23 anonim ***** válasza:
75%
21: sok ilyet láttam én is. De ezzel ellentétben sok olyat is aki egy jó szakmával ide költözne most teljesen más körülményeket biztosít a családjának mint keleten. Szóval aki azt hiszi, hogy pusztán a lokació miatt előrébb lesz az könnyen felsül. De aki tesz érte, akar, kialakítja a helyben levő kapcsolatait az sikerrel jár. Én továbbra is tartom: ismerek olyan embereket aki megkeresik az 1200-1400 eurós fizujukat évi 14x akik teljesen alkalmatlanok lennének ilyen színvonalú élethez az ország más részein. Megkockáztatom, hogy sok havi 150-nek is örülhetne. És a kedvencem az, hogy 10 év után is csak makognak németül.
2021. márc. 30. 20:52
 23/23 anonim ***** válasza:
84%

Utolsónak is! teljesen igaza van, de ismerve a helyi "erőt" elég nehezen nyit bárki is olyan felé akit nem nem tud leinfózni. A helyiek egyre jobban zárnak maguk között az elmúlt évek nagymellényű szerencsevadászaik botrányos viselkedése miatt...tényleg mindenki azt hiszi, hogy az osztrákok majd csúzlival átlövik az eurót a határon mert az nekik valójában teher...nem is kell...minek is az...

Mindezt 10 év után is nulla német tudással...ilyen szempontból az aranykor az a 90es évek volt...akinek a vaskor is megfelel hát hajrá...de ne lepődjön meg senki, hogy a hirtelen gazdagságnak hitt 1400 eurot nem fogják megsápolni a helyi vállalkozók...

2021. márc. 31. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!