Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogyan tudok elköltözni egy...

Hogyan tudok elköltözni egy másik városba? Ti hogyan oldanátok meg?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy most jelenleg Debrecenben élek, de igazából nem szeretem ezt a várost (hosszú sztori, hogy mégis akkor hogy kerültem ide, a kérdés szempontjából elhanyagolható a történet). Jobban szerettem volna mindig is az osztrák határhoz közel, Győr, Szombathely, Sopron városában élni. Most választottam, és Sopronba szeretnék költözni, viszont 22 évesen egyedül élek bolti eladói munkából, ami éppen arra elég, hogy minimális életszínvonallal, mindenen spórolva pont kijöjjek az albérlettel együtt, tehát semmi pénzem nem marad, és így a költözés is nehézkes. Debrecenben nincs egy rokonom se, akinél ideiglenesen lehetnék, hogy megmaradjon a pénzem, amit keresek, ha lenne, akkor nem írtam volna ki a kérdést. Ha van ötleted, ne tartsd magadban! :D

2021. febr. 9. 14:38
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Nem, nem tartok fent 2 ingatlant, nincs üresen hátrahagyva semmi. Csak ez van.

Viszont,ha azt mondjátok, hogy Sopron nem éri meg, akkor melyik város lesz a nyerő? Írtátok Budapestet, az is felvetődött bennem, hogy oda, kiskoromban azt a helyet is szerettem, de annak melyik részére érdemes, ha van ilyen része?

Bocsi a sok kérdésért, de annyira örülök, hogy ilyen segítőkészek vagytok. :D

2021. febr. 10. 08:32
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól beszélsz németül és semmi nem köt Magyarországra, akkor miért nem mész külföldre?
2021. febr. 10. 08:40
 13/23 anonim ***** válasza:
50%

Én úgy látom, hogy meglehetősen gyámoltalan vagy...

Jobban jársz, ha külföldre mész!

Magyarországon mindenütt azonosak a játékszabályok - és ebben a közegben te élhetetlen vagy. Neked tök mindegy hogy hol, melyik városban élsz, mert ugyanazokkal a problémákkal kell szembe nézned!

Ha Debrecenben nem tudsz boldogulni, akkor Magyarországon máshol sem fogsz.

Sehol sincs kapcsolati tőkéd, nincsenek volt osztálytársak... Bárhova mész, ott fogsz állni a sor végén...

Talán ha tanulnál valamit, meg összejönnél egy talpraesett csajjal...

2021. febr. 10. 09:24
 14/23 anonim ***** válasza:
Én Budapesten próbálkoznék és a helyedben először munkahelyet keresnék. Albérlet most van dögivel, biztosan lehet találni olyat, ami a munkahelyhez közel van, főleg a belvárosban. Ha egyedül nem megy, akkor keress szobát, átmenetileg az is megteszi. A 150 ezer körüli fizetés sajnos nem sok, ebből praktikusan szobát tudsz fenntartani. Később bármikor megpróbálhatod Ausztriát, bár a járványhelyzet miatt ott is sokan lettek munkanélküliek, érdemes lenne megvárni, amíg az élet visszarendeződik.
2021. febr. 10. 10:16
 15/23 A kérdező kommentje:

Igazatok van, valóban fiatal vagyok még 22 évesen, és rögtön a mélyvízbe kerültem.

Lehet kitanulok valamit, szétnézek, hogy hosszútávon melyik szakma fogja a legjobban megérni. Jobb ötletem sajnos nincs jelen helyzetben.

2021. febr. 10. 10:22
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
A soproni válaszoló vagyok. Írtam, hogy az árak itt elég magasak, pont tegnap láttam face-n, egy kicsi garzonlakás 150.000 Forint volt, + legalább egyhavi kauciót is kérnek hozzá. Az árak nem a magyar keresethez vannak igazítva, gyakran előfordul, hogy Euróban adják meg a bérleti díjakat. Plusz ha nincs autód most a legrosszabb költözni, közlekedni. Mától szigorítottak Ausztriában, 2 óra alatt lehetett átjutni a határon, bármerre is mentél. Szerintem amíg ez a vírusmizéria tart nem érdemes ide költözni. Inkább próbálj meg a debreceni régióban munkát keresni, tudtommal a tömegközlekedés arrafelé is viszonylag jól megoldott.
2021. febr. 10. 10:41
 17/23 anonim ***** válasza:
70%

Maradj a seggeden!

Itt nézz szét, és kezdj el TANULNI!!!

[link]

Ha ügyes vagy, még céges támogatást is szerezhetsz! Érdeklődj, járj utána hogy boldogulj!

Arról tudjál, hogy (pláne ez alatt a pandémiás időszakban) sehol sincs szükség sem rád, sem másra, mert mindenhol túlkínálat van! Ebben a nagy bezárkózásban a legértelmesebb dolog, ha el kezdesz valami normális, jövedelmező szakmát tanulni!!!

A választott szakma függvényében nézz szét a cégek között, mert sok cég szokott ösztöndíjszerű támogatást adni - és akkor munkahelyed is lesz garantáltan.

2021. febr. 11. 09:08
 18/23 anonim ***** válasza:
Indulásképpen marad a szoba bérlés arra tegyél félre. Pár hónapi tartalékkal bele lehet vágni. Sok a beköltöző de meg is értem őket. Sokan ugyanazon a munkáért amiért keleten 140 ezret kaptak itt megkeresnek 1300-1500 eurót évi 14x. Teljesen egyenesbe jött az életük. Ha kialakul az ismeretségi kör lehet, hogy kinti meló keresésben is kapsz segítséget. Amúgy a COVID ot leszámítva 30-40 perc vezetés reggelente és hazafele megéri ennyit. Sokan többet utaznak Budapestre az agglomerációból. De egyébként egy jó szakmával még mindig könnyű melót találni kint. A betanított melokra van inkább nagy verseny.
2021. febr. 14. 11:17
 19/23 anonim ***** válasza:
86%
Mondjuk az imént láttam hirdetést, hogy 350-400 ért keresnek Kőművest és villanyszerelőt szóval szakmával mondjuk helyben is van meló, mert az osztrák bérekkel versenyezni kell a cégeknek ha akarnak valakit.
2021. febr. 14. 11:20
 20/23 anonim ***** válasza:
75%
Azt hiszem sokan látták már itt Sopronban a keleten főnix madárként felszállokat akik aztán galambként koppanak az osztrák zárt ablakon. Végül is akinek "összejött" az se csinál mást mint rózsaszín ingben pufimellényben hétvégente előadja magát, mint az élet császára 20 éves bmw/audival...szóval ha Neked az "egyenesbe jött az életem" ezt jelenti akkor hajrá...de ha van eszed ezt otthon is megoldod!
2021. febr. 15. 20:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!