Tulaj "adóztatni" akar a maszek vállalkozásom után? Ezt megteheti?
A sztori annyi, hogy főállásom mellett masszírozni szoktam ismerősöket, ami már most egy tágabb ügyfélkört eredményezett. Havonta kb. 10 vendéget fogadok, a tulaj szerint "szalon" egy darab masszázs ágyból áll, plusz a 6m2-es kis raktárszoba, ahol masszírozni szoktam. Persze feketén megy, mert annyit közel sem termel a dolog, hogy abból megélnék. Most e-mailben közölte, hogy meg kellene egyeznünk, hogy mennyit fizetek neki ezután, merthogy erről nem volt szó.
Szerintem pedig ez úgy van, hogy én a lakást bérlem, és ezen túlmenően - épeszű keretek között - arra használom, amire akarom.
9: Mindenképp rendelkezik a szerződés erről a körülményről, tehát benne van, hogy ez megengedett-e.
Ahogy az is benne van, lehet-e dohányozni, illetve kisállatot tartani, illetve hogy a lakáskulcs bárkinek odaadása kifejezetten szerződésszegés.
Vegyel sajat lakast es nem lesz foberlo aki a nyakadra jar.
Ha van foallasod es mellette maszakolsz is akkor biztos tudnal hitelt felvenni es fizetni is.
Én megmondanám, hogy ez esetben felfüggesztem a "vállalkozói" tevékenységemet és nem fizetek semmit.
Utána meg csinálhatod tovább, ahogy akarod. Úgysem fog ott állni egész nap az ajtód mellett és bizony vendéget egyértelműen fogadhatsz. Egyértelműen pitiánerkedés ez a tulaj részéről. (Ez nem tartozik a témához, de nonszensz egy albérleti szerződésben a látogatás megtiltása. Nem írhatsz felül törvényt szerződéssel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!