Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Tulaj "adóztatni" akar a...

Tulaj "adóztatni" akar a maszek vállalkozásom után? Ezt megteheti?

Figyelt kérdés

A sztori annyi, hogy főállásom mellett masszírozni szoktam ismerősöket, ami már most egy tágabb ügyfélkört eredményezett. Havonta kb. 10 vendéget fogadok, a tulaj szerint "szalon" egy darab masszázs ágyból áll, plusz a 6m2-es kis raktárszoba, ahol masszírozni szoktam. Persze feketén megy, mert annyit közel sem termel a dolog, hogy abból megélnék. Most e-mailben közölte, hogy meg kellene egyeznünk, hogy mennyit fizetek neki ezután, merthogy erről nem volt szó.

Szerintem pedig ez úgy van, hogy én a lakást bérlem, és ezen túlmenően - épeszű keretek között - arra használom, amire akarom.

2021. febr. 7. 01:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
91%

9: Mindenképp rendelkezik a szerződés erről a körülményről, tehát benne van, hogy ez megengedett-e.

Ahogy az is benne van, lehet-e dohányozni, illetve kisállatot tartani, illetve hogy a lakáskulcs bárkinek odaadása kifejezetten szerződésszegés.

2021. febr. 7. 14:41
 12/18 anonim ***** válasza:
49%

Vegyel sajat lakast es nem lesz foberlo aki a nyakadra jar.

Ha van foallasod es mellette maszakolsz is akkor biztos tudnal hitelt felvenni es fizetni is.

2021. febr. 7. 14:56
 13/18 anonim ***** válasza:
15%

Én megmondanám, hogy ez esetben felfüggesztem a "vállalkozói" tevékenységemet és nem fizetek semmit.

Utána meg csinálhatod tovább, ahogy akarod. Úgysem fog ott állni egész nap az ajtód mellett és bizony vendéget egyértelműen fogadhatsz. Egyértelműen pitiánerkedés ez a tulaj részéről. (Ez nem tartozik a témához, de nonszensz egy albérleti szerződésben a látogatás megtiltása. Nem írhatsz felül törvényt szerződéssel.)

2021. febr. 7. 21:20
 14/18 anonim ***** válasza:
55%
Nem a látogatás van megtiltva hanem a lakás szolgáltatás szintű használata. Minden szakma jár egy bizonyos szintű plusz igénybevétellel, mondjuk egy masszázs valószínűsíti a zuhanyzó fokozott igénybevételét. Tudom a plusz víz és csatornadíjat kifizetnéd, de a fokozott igénybevétel miatti felgyorsult amortizációt nem. És lehet nem nálad hanem a következő lakónál fog ez lecsapódni.
2021. febr. 8. 09:26
 15/18 anonim ***** válasza:
Én is itthon dolgozom, nem prosti vagyok :D, viszont mi amikor kivettük a lakást, ezt tisztáztuk a tulajjal. Szerintem ilyet nem érdemes eltitkolni, mert abban az esetben jogosan bont szerződést. Nem megtiltotta neked, hanem azt mondta próbáljatok megegyezni. Ülj le vele beszélni és mond meg, hogy havonta változó mennyi vendéget fogadsz, így lehet egyik hónapban 10e másikban 50e plusz bevételed van, de teher lenne ha Ő sokat számolna fel emiatt. Ha Ő azt mondja, emel 10e tegyük fel, én biztos nem pattognék...Sok helyen bele se mennek ilyesmibe, akárhogy vigyázol a lakásra, félnek, hogy a szomszédokat zavarja vagy ilyesmi.
2021. febr. 9. 20:41
 16/18 A kérdező kommentje:
jól van fejezzétek be
2021. febr. 9. 21:17
 17/18 anonim válasza:
66%
16.nem fejezzük be!
2021. febr. 11. 19:51
 18/18 anonim ***** válasza:
15. válaszoló vagyok..Szerintem normálisan válaszoltam, ez lehet korrekt megoldás mindkét fél részéről. De ha Te kötöd az ebet a karóhoz, akkor meg is érdemled, hogy kib*sszon a tulaj! Sok sikert.
2021. febr. 12. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!