Ehhez a maszek vállalkozáshoz mennyi pénz kellene?
Nem kell 10 millio. Elso korben szerintem nem erdemes Kft-ben gondolkozni. EV plusz szaktudas es eszkozok. Munkas autonak valami dobozos szivo dizel gep, 1 millional megall. Akkus geppark es keziszerszam park meg 1 millio. Szerelesi segedeszkozok (szerelesi segedanyag, letra, munkaruha, vedoruha, stb.) 500 eft. Egy strapabirobb telefon (pl. CAT) illetve laptop (hasznalt Dell Precision) is jo ha van, ez tovabbi 500 eft, de nem prio. Kb. ennyinel megall a tortenet de lehet sokat mondtam.
Ipari villanyszereles joval koltsegigenyesebb eszkozok tekinteteben (kb. duplaja).
Hát most pont leáll az építőipar, úgyhogy a buliból kimaradtál, én családtagommal dolgoztam villanyszerelésben, szóval tudom a realitásokat :)
7 milla az jó pénz, nehogy elcseszd az egészet ilyen hülyeségekre.
Városban laksz? Oda nem fog dízel autó kelleni, bár ha dobozst akarsz, akkor nem sok választásod lesz.
Nekünk sincs dobozos autónk, és mégis elvagyunk. legyen 1 milla
Szerszámok: akkus dolgokból nehogy vegyél ilyen hülyeségeket, hogy véső, flex, stb, egy csavarbehajtó és kész.-50k egy jobb darab
Vegyél mondjuk egy bosch vésőgépet - 80k.
fúrószálak vésők hozzá:20k
flex: bosch 25k
kábeldob: 15k
létra: 3 fokú: 9k, fokonként 2-3 ezer igénytől függően
Belső munkákhoz majd ha több összejön, értsd évi 5-6 lakás, akkor majd beinvesztálhatsz egy horonymaróra + porszívóra, de kezédsnél sztem nem fog kelleni, mert úgyse lesz annyi munkád - ez 300k lesz majd.
Szerszámok: összeválogatva, minőségibb csavarhúzók, fogók stb ~ 100-150k.
Apróságok: 30k
" Egy strapabirobb telefon (pl. CAT) illetve laptop (hasznalt Dell Precision) is jo ha van, ez tovabbi 500 eft
"
LOL, tudjátok ti mikről beszéltek? :D Hívjál ki 10 iparost, egyiknek se lesznek ilyen cuccai, mert villanyszereléshez nem kellenek. Egy alap telefon, vagy amilyet általában használsz + tok + üvegfólia.
számítógépe meg gondolom van a kérdezőnek, de jó hogy nem macbook pro retina-t ajánlasz neki, had költse már el azt a 7 misit :D
"mert villanyszereléshez nem kellenek" Ez így nem igaz. A Macbook meg nem ipari felhasználásra van tervezve, a szalmabábos hasonlatodból látszik, hogy soha nem dolgoztál még erősárammal vagy olyan eszközzel, aminek a telepítéséhez, beüzemeléséhez kell egy olyan laptop, amit nyugodtan magaddal vihetsz bármilyen körülmények között. Erre a legmegfelelőbb a Siemens PG, de az egy új autó árával vetekszik, átlag halandó számára bőven megfelel egy 3-4. generációs Precision gép, amit használtan garanciával 100-200 eft között vesztegetnek. De hogy a szalmabábodból kiszedjelek, azzal zártam a mondatomat, hogy nem prio. Csak ha olyan területen szerel villanyt, ajánlott az említett típusokat alkalmazni.
Egyébként a CAT telefon a fémforgács ellen is védett, továbbá van benne egy relatíve jó tűréssel dolgozó hőkamera, aminek egy lakáselosztó hibakeresésnél is óriási hasznát veszed. Persze nem egyből, értelem szerűen meg kell tanulni használni. Ami alatt nem a kamera bekapcsolását és a telefon kézben tartását értem. A telefon sem kerül többe használtan, 1 év garival 100 eft-nál. A kettő 500 eft-os árát bőven fölfele kerekítve írtam, 350-400 körül megáll. A saját, otthoni felhasználásra tartott laptop terepi munkára hurcolását meg inkább nem méltatom reakcióra. :D :D
"Városban laksz? Oda nem fog dízel autó kelleni" Attól függ melyik város. Sokat tud ám hozni egy dízel autó az üzemanyagon, Budapesten ha van egy nap 3-4 helyen munkád, pik-pak beletekersz az autóba 100-150km-t, főleg a vállalkozás elején, amikor még nincsenek 2-3 kerületre korlátozott ügyfeleid. Ezért lehet érdemes egy jó állapotú szívó dízelben gondolkozni kezdésnek, relatíve olcsó, nem kell számolni a tipikus dízel fenntartási költségekkel és jóval kevesebbet fogyaszt mint a benzin, főleg ha meg van pakolva az adott autó. Menni nem fog :D de költséghatékonyság szempontjából jobb mint a benzin vagy a turbós dízel.
Elektromos gépekből meg csak az akkusakat érdemes vásárolni tapasztalataim szerint. Ugyan annak a gyártónak az akkus gépei sokkal jobb minőségűek és erősebbek mint a hálózati társai, plusz nem kell szenvedni a kábeldobbal, meg az AC betáppal ha pl. a mérő utáni szakaszod feszmentes (elég gyakori eset). Veszel 2-3 akksit 40-50 eft-ért, onnantól maga a gép ugyan attól a gyártótól a hálózati társával egy árban van csak mobilis marad a géppark. Fúrógépből érdemes kettőt venni. Egy kicsi, könnyű 10,8-12V-os gépet amivel dinamikusan tudsz órákon át dolgozni, meg egy izmosabb 18V-os ütvefúrót ami nem ijed meg ha a kaputartó zártszelvénybe bele kell tekerni egy 5,6-os önfúró csavart, vagy téglába bele kell fúrni egy 10-es furatot. Egy dekopír sem árt, ha festett lemezt vagy lambériát kell vágni. Horonymaró tárcsával együtt megáll 200-nál. Viszont a kézi szerszám nem fog megállni 150-nél. Egy olyan kábelvágó aminek nem megy ki az éle ha belevágsz egy 5x16-os betápba, 40-50 eft. Lehet kapni 6500 ft-ért Extol érvég nyomót meg blankolót, illetve 60-60 eft-ért Weidmüllert vagy Knipexet is. Csak a kábelvágó+blankoló+érvégnyomó 150k. És akkor még sarut nem tud préselni, nincs VDE fogókészlete (az is 30-50k), csavarhúzója (az nem drága). De még ha valami arany középút, relatíve jó minőséget választ (Sata, Würth), akkor sem ússza meg negyed millió alatt. Meg ugye kéne műszer is, abból is érdemes egy alsó-közép kategóriát venni (Uni-T pl.), egy multiméter és egy lakatfogó 40-50 eft.
"értsd évi 5-6 lakás" Nem tudom ti hol és milyen áron dolgoztok, illetve foglalkoztattok alkalmazottat, de évi 5-6 lakás egy lakásonként ~4-500 eft nettó haszonnal számolva, az nagyon kevés. Még ha ennek a dupláját csinálja meg, akkor is jobban jár anyagilag, ha inkább elmegy alkalmazottnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!