Ha szeretnék nyitni egy büfét az körülbelül mennyibe kerülne?
Figyelt kérdés
Gondolok itt maszek engedélyre,a papirokra amik kellenek hozzá, kezdő tőke, felszereltség stb. Röviden tömören mennyibe kerülne egy vállalkozás beinditása mindenestül?! A válaszokat előre is köszönöm :)2017. márc. 27. 14:14
1/3 anonim válasza:
Erre így nem lehet válaszolni...
- Melyik városban nyitnád?
- A város melyik részén nyitnád?
- Milyen jellegű ételeket készítenél (friss alapanyagok vagy félkész)?
- Beülős hely, vagy take away?
- Ha beülős, hány fő?
- Milyen belső teret álmodtál meg?
...érted már a problémát?
Mert ha Taktaharkányban akarsz nyitni egy hotdogost a falu szélén, az megvan 3-400.000-ből, de ha mondjuk Budapesten a Deák közelében akarsz nyitni egy vintage berendezésű kézműves hamburgerezőt, akkor is széles a skála, de egy 5-10 millió alatt bele se vágj.
2/3 A kérdező kommentje:
Sajnos nem Magyarországon lenne a hely nyitva, hanem Felvidéken :D (Körülbelül ugyanannyi mindekét helyett belekezdeni egy ilyesfajta dologba azért kérdeztem itt). Elősször csak take-awayre gondoltam, mindenképpen friss alapanyagokkal párositva. A város ahol nyitnám az körülbelől 10,000 főt számláll. A város másik felében szeretném megnyitni ahol semmi hasonló nincs a közelben, de azért a központjától sincs kilométerekre :) Aztán, ha Isten is megsegitt akkor utánna jönne a beülős bistro féleség, de egyelőre még ez is távolabbi célnak tűnik :) A hely ahol szeretném majd nyitni a bérleti dijak ilyen 350 euró körül mozognak /hó (108,000ft). Elnézést, hogy ennyire tudatlan vagyok ebben a dologban, csak gondoltam megkérdem itt inkább mivel amit sikerült találnom a témáról az nekem mint ha latinul lett volna leirva :) Köszönöm a segitséget :)
2017. márc. 27. 15:16
3/3 anonim válasza:
Akkor hajrá, vágj bele, de csak okosan. Mérd fel, hogy van-e arra igény amit akarsz csinálni, van-e konkurencia? Ha van, akkor miben tudod felülmúlni őket? Árban, minőségben, választékban? Ha nincs konkurencia, akkor gondolkozz el, hogy eddig miért nem csinálta azt a könyéken senki? Nagyon-nagyon gyakori, hogy rossz helyen akarnak rossz vállalkozásba vágni emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!