Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyire kockazatos kiadni...

Mennyire kockazatos kiadni egy lakast?

Figyelt kérdés

Orokoltem egy lepukkant panel lakast a XXI. kerulet kozponti reszen.

Jelenleg nem tudom felujitani es bekoltozni sem szeretnek. Messze van a munkahelyem es boldog vagyok az alberletemben.

Eladni sem szeretnem mert nagyon tetszik a lakas es egyszer majd szeretnek bekoltozni.

Mennyire kockazatos a kiadas? Igaz hogy ha legalisan adom ki akkor megteheti a berlo hogy nem fizet es meg ki sem lakoltathatom? Ha feketen adom ki akkor feljelenthetnek?

Nem akarok bankot robbantani a dologgal csak pazarlas lenne ha uresen allna a lakas es kozben fizetnem a koltsegeit.

Lenne ra egyaltalan berlo? Alaposan kitakaritottam de regi linoleum van lerakva es a tapeta is eleg koszos. Egy szobaban van laminalt padlo az is eleg rossz allapotu.

2021. jan. 10. 13:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
83%
Amennyire tudod újítsd fel (tisztasági festés, linóleum kicserélése stb) és aztán add ki bútorozatlanul. Így kisebb a káresemény bekövetkezésének lehetősége, hisz max. csak a saját bútorait teszi tönkre. Szerződésbe írd bele, hogy kiköltözés előtt csináljon tisztasági festést a bérlő saját költségén. Válogasd meg a bérlőidet, romának ne add ki. Kérj munkáltatói igazolást mindenkitől. Közjegyző által hitelesített szerződés legyen köztetek, így nem fizetés esetén azonnal indítható a fizetési meghagyás stb.
2021. jan. 10. 14:51
 12/17 anonim ***** válasza:
21%
Keress fel egy lakáskiadó ügynökséget, és megoldja a problémákat a bérlővel. Igaz le fog csípni a bérleti díjból, de nem kell az alberlokkel bajlódnod
2021. jan. 10. 15:16
 13/17 anonim ***** válasza:
91%
Ki ez a lepontozó barom???? valami irigy bérlő?
2021. jan. 10. 16:42
 14/17 anonim ***** válasza:
75%

Ha tényleg lepukkant, akkor a piaci minimálár környékén tudod csak kiadni, azt viszont rendszerint olyan lakók bérlik ki, akiknek nincsen pénzük. Akinek nincsen pénze, az takarítószerre sem fog költeni, ennélfogva takarítani sem tudja a lakást, tapasztalat. Azt mondom, ha beporosodik azt még kitisztítod utána, ha lelépne, de a konyhában olyan szinten fog lerakódni a zsíros szennyeződés, hogy az életed is rámegy, mire normálisan kipucolod utána.

A fizetőképtelen lakókról inkább most ne is ejtsünk szót itt.

Én vagy felújítanám kiadás előtt vagy eladnám.

2021. jan. 10. 17:09
 15/17 anonim ***** válasza:
75%
Lepukkant lakással jóval nagyobb az esély kifogni egy rossz bérlőt. A normális bérlők normális lakást keresnek.
2021. jan. 10. 18:25
 16/17 anonim ***** válasza:
74%

Közvetítőt ne bízz meg. Neki mindegy, hogy ki megy oda, nem válogatja meg a bérlőket. Megkapja a pénzét a legelején, és semmi kockázata sincs többé.

Csak neked szimpatikus bérlőnek add ki.

2021. jan. 11. 06:58
 17/17 anonim válasza:
79%

Feketén semmiképp ne add ki!

Ha jól megnézed kinek adod ki akkor nem lehet akkora baj. Az, hogy lenne e rá bérlő úgyis cska akkor derül ki ha meghírdeted

2021. jan. 12. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!