Akik többen laktok albérletben, hogy oldjátok meg a reggeli fürdőszobás készülődést?
5-en lakunk egy albiban és pont úgy jön ki hogy mindenki dolgozik és nagyjából egyszerre megy el mindenki otthonról. Viszont csak egy fürdőszoba van (Wc-vel benne) és ez picikét megnehezíti a reggeli készülődést. Főleg hogy hárman lakunk csajok és még két pasi. Gondolhatjátok... :) Nekünk azért több idő kell.
Főleg nekem rossz mert én úgy működöm hogy reggel fölkelés után egyből kávé, amitől aztán egy órán belül garantáltam wc-znem kell, de van olyan, hogy valaki épp bent van és úgy kell otthonról elindulnom hogy nem tudom elintézni a dolgom, aztán kb. futok be munkahelyre már az ingertől. Mert tök random hogy 10 perc múlva hat vagy később.. De ez csak egy példa, volt már olyan is hogy a sminkcuccom bent hagytam, az egyik srác pedig pont bent fürdött... Meg kellett várnom míg végez, ha addig még nem kellett munkába indulni.
Másnál nincs ilyen reggeli tumulrus?
Nálunk is hasonló a helyzet. Mi 6-an lakunk együtt.
Mondjuk nekünk óriási fürdőszobánk van, így felhúztam egy gipszkarton falat a WC köré.
5 különböző korú és foglalkozású nővel élek együtt. Mindegyikünknek nagyjából ugyanakkorra kell beérni, és ugyanakkor kell indulni. (Most a home office alatt ez nem áll fenn)
Nálunk nem probléma. Mindenki akkor megy be, amikor akar. Jó kis közösségünk van, nem jelent gondot egymást pucéran, vagy smink nélkül látni.
23/F
12-es köszi a válaszod. Hát akkor te is át tudod ezt érezni maximálisan. :=) Azért az nagy áldozat hogy ennyivel korábban hajlandó voltál fölkelni.
Igen, gondolkoztam már én is azon, hogy munkahelyen kéne meginnom a kávét és akkor nem kell azon aggódnom hogy 10 perc vagy 1 óra múlva jön az inger tőle, meg ott amúgy is több vécé van, mint otthon, nyugodtan be lehet vonulni 5-10 percre és még fizetik is. :-). Csak nálam ez a felkelés utáni kávézás már-már rituálénak számít és nem tudom elképzelni hogy enélkül indítsam a napom. :-) De lehet saját érdekemben meg kéne ezt lépni mert magával a készüléssel nincs baj, azt én hamar elintézem, csak ez az egy közös vécé az igazi probléma.
Kicsit gáz egyébként függőnek lenni.
Ráadásul nem is a legegészségesebb függőség.
Ha sikerülne leküzdened, sok legyet ütnél egy csapásra.
12es is én voltam, csak másik profilomba voltam véletlenül bejelentkezne és onnan válaszoltam.
Tudom hogy nem a legjobb és legegészségesebb dolog a világon, de ez az egy függőségem van csupán és nem is tudnék és nem is szeretnék róla szerintem már lemondani. Amúgy napi két kávét iszom csupán, a másikat ebéd után szoktam, ez azért még nem vészes mennyiség.
A napi 2 kávé pont a limit, igazad van, az még nem káros.
Feltéve, hogy nem fogyasztasz csokoládét vagy fekete teát, mert ezekben is ugyanaz a koffein van.
Szerintem elgondolkodtató, hogy valamiről úgy gondolod, hogy nem tudnál lemondani. Ez egy tipikus jel, hogy itt az ideje leszokni, vagy legalábbis csökkenteni a bevitelt.
Egészségesebb lennél, több pénzed lenne (talán nem kellene 5 emberrel osztoznod egy fürdőn), könnyebben mennének a reggeleid, és nem fenyegetnének az elvonási tünetek, ha olyan helyre kerülnél, ahol nem lenne erre lehetőséged.
Nem fogyasztok csokit és fekete teát se mellé. Inkább úgy fogalmaznék, hogy ez nagy lemondással járna nálam. Rengeteg ember kávézik, van aki 5-6-ot is megiszik egy nap, szerintem ezzel a mennyiséggel még nem követek el nagy bűnt.
Az hogy több pénzem lenne meg nem egy jó indok, mert nem olyan egetrengető tételekről beszélünk. Nem vízen és szárazkenyéren élek, dolgozom azon, hogy el tudjak idővel költözni, de nem a megélhetésem múlik azon, hogy én most kávézok...
Akkor jó. Az én munkahelyemen vannak, akik 400 Ftért veszik a kávét. Napi 2 az már 800 Ft, azaz havi 16 ezer. Az nagy luxus szerintem. Legalábbis az én fizetésemmel az lenne.
A 2től nem lesz gondod.
Jó egészséget, buék :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!