Adott egy határozott idejű szerződés én nem akarok a továbbiakban itt lakni mert idióta a tulaj. Van nála 120 ezer Ft m ha nem fizetek 8 napon belül felmondja lehet valami bajom ebből? Természetesen én elhagyom a lakást a felmondási időn belül .
a határozott idejű szerződés alapból nem felmondható rendes felmondással(hacsak nem írtátok külön bele a szerződésbe). Teljesen nem tudtam követni, de ha úgy gondolod, hogy ami kaució nála van, az kb. fedezi a bérleti díjat addig, amíg ténylegesen ott laksz, meg az elmaradt rezsiket, akkor azért ezzel nemigen fog megelégedni a tulaj. Kiköltözéskor el kell számolnotok egymással, lehet több a fizetnivalód, mint a kaució.
Szóval ha te a leírt módon kiköltözöl, akkor szerződést szegsz. A tulaj követelheti a kárának megtérítését. Ezen persze el lehet vitatkozni egy darabig, hogy mennyi a kár. A tulajnak kárenyhítési kötelezettsége van, tehát meg kell próbálnia kiadni a lakást, és csak a tényleges kárt követelheti (üresen állás, hirdetések költsége, ingatlanos díja...).
Elmész szó nélkül és még a lakást is nyitva hagyod, mert "rossz a zár"?...aztán majd egy hónap múlva észreveszi, de addigra kirámolták a lakást, vagy beköltöztek cigányok?
Hát gratulálok!
Itt nem a tulaj az elmebeteg, hanem te!
A határozott idejű szerződést is fel lehet bontani, mert nem vérszerződés, csak ha idő előtt bontod fel, akkor nem jár vissza a kaució, amivel te amúgy is számolsz.
Akkor miért nem lehet tisztességesen?
Na, én ezért nem adom ki a lakásaimat, inkább álljanak üresen!
Ha megcsináltattad a zárat, akkor hogyhogy szar?
Nézd, ha ezt velem csinálnád meg, akkor még az unokáid is megbánnák, hogy világra jöttek!
Fogd fel te szerencsétlen, hogy magaddal cseszel ki! Ha feljelent, hogy szó nélkül leléptél a lakást nyitva hagyva és neki MIATTAD eltűntek onnan milliós értékei, plusz nem fizetted a bérleti díjat-rezsit és odaadja a követelését egy közjegyzőnek, az eljárási díjjal, kamatos kamatokkal együtt akkora összeg lesz, hogy még a nyugdíjadból is vonják!
A kaucióval ne számolj, az szerződésszegésed miatt az ő bánatpénze!
az, hogy az idő előtti szerződésbontás kockázata a kaució elbukása, nem törvény, csak szokásos szerződési kitétel. De persze akkor sem úgy, hogy az ott lévő kaució 80%-át amúgy is lefedi az elmaradt lakbér, akkor csak 20% a bukta. De persze a szerződést kell látni. Ha nincs ilyen kikötve, akkor a tulaj tényleges kárát kell megtéríteni. Mivel ezen lehet vitatkozni, hogy mennyire igyekezett új bérlőt keresni, meg mennyit fizetett az ingatlanosnak, ezért szoktak fix összegű bánatpénzt kikötni a kaució összegében.
Az más kérdés, hogy jó eséllyel a tulaj nem fog perre menni azért, ami még jár neki.
Ja, és amiket fent írtál, hogy börtön... Az nyilván nem jöhet szóba. Ha nem tudtok megegyezni a békés elválásról (kinek mi jár még), akkor egy polgárjogi vitátok van, ami akár pereskedésig is fajulhat, de ez nem büntető per, senkit nem fognak lecsukni.
Lényegében igazad van, de hogy börtön lesz e belőle vagy sem, az a tulaj habitusától függ és hogy mennyire idegesíti fel.
Ugyanis ha feljelenti, hogy a lakását kirámolta/kirabolta és neki a kára milliós nagyságrend+rongálások, akkor ez más elbírálás.
Ez már nem polgári per, hanem bűncselekmény, ha a bíró olyan hangulatban van.
De tényleg nem értem, hogy miért nem lehet ezt becsülettel rendezni!
Még egy gondolat:
Mondhatja a tulaj, hogy a zár nem is volt rossz, direkt rongálta meg a bérlő, hogy a lakásba rossz szándékkal bejusson és kirabolhassa.
Kell ez neki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!