Ha a lányomnak adom az autómat-természetesen
ellenszolgáltatás nélkül-, milyen adás-vételi
szerződést kell kötni?
Az interneten szép számmal lehet találni mintákat gépjármű adásvételi szerződésre és ezek nagy részén (nem merem azt írni, hogy mindegyiken, mert értelemszerűen nem olvastam el mindet) megjelölhető, hogy a vagyonátruházás visszterhes vagy ingyenes-e. Neked azt kell megjelölnöd, hogy ingyenes, mert nem adásvételről, hanem ajándékozásról van szó.
2019. nov. 30. 21:25
Miért nem marad a neveden az autó? Attól még odaadhatod a lányodnak.
2019. dec. 1. 06:58
3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Az elsőnek írom,hogy valahol azt hallottam, hogy az ajándékozás több anyagi vonzattal jár.A második válaszadónak meg azt,hogy én is venni akarok egy másik autót,a kettő már sok lenne a nevemen.Eredetileg a lányomnak akartam venni egy másikat, de ő inkább ragaszkodna az enyémhez.Nem nagy értékű autókról van szó,mindkettőnknek munkába járáshoz kell.Még egyszer köszönöm a válaszokat.
Soma adásvételit veszel a papírboltban és 10ezret írsz rá vételárnak
2019. dec. 1. 23:29
Az adásvételin meg lehet jelölni, hogy ingyenes azaz ajándékozás. Mindenképp ezt válaszd, mert így nem kell eredetvizsga és vagyonszerzési illeték sincs. Annyi, hogy a lányod születési anyakönyvi kivonatát vinni kell. Ma intéztem pont ilyet. Össz-vissz 12 ezerbe került. Forgalmi + törzskönyv legyártása.
2019. dec. 4. 11:15
6/10 geza tozser válasza:
Ugy tudom az AZ AJÁNDÉK UTÁN ADÓT FIZET AKI KAPTA,
HA AZ IGAZ, AKKOR MÁR NEM TELJESEN INGYENS BÁRKI FIZETI AZT KI.
2019. dec. 5. 19:07
A forgalmiban irasd be hogy o az uzemelteto es minden megoldodott!
Az kormanyablakban tudod intezni.Ha nem egy Bugatti Veyronrol van szo akkor ez a gyors es olcso megoldas!
2019. dec. 7. 08:56
8/10 anonim válasza:
utolsónál a pont. ezáltal a bunus/malus besorolást is gyüjtögetheti az új üzembentartó
2019. dec. 7. 10:16
Én is úgy tudom, hogy érdemesebb az adásvételire valami jelképes összeget írni.
2019. dec. 7. 12:10
Úgy bírom, hogy a sok okosnak fogalma nincs de írogat. Nem kell semmilyen adót fizetni.
leírom megint:
" Az adásvételin meg lehet jelölni, hogy ingyenes azaz ajándékozás. Mindenképp ezt válaszd, mert így nem kell eredetvizsga és vagyonszerzési illeték sincs. Annyi, hogy a lányod születési anyakönyvi kivonatát vinni kell. Ma intéztem pont ilyet. Össz-vissz 12 ezerbe került. Forgalmi + törzskönyv legyártása."
Ez vonatkozik a gépjárműre. Az, hogy más dolognál az ajándékozás után mit kell fizetni az nem ide tartozik.
Másrészt az üzembetartói se rossz megoldás.
2019. dec. 8. 01:01
Kapcsolódó kérdések: