Van egy segédmotorom adás vételit szeretnék rá csinálni. (? )
A probléma az az lenne hogy ajándékba kaptam a motort és el szeretném adni, viszont biztosítást szeretnék rá előtte kötni, amihez meg szükséges az adásvételi.
Hogyan oldjam meg?
Miért akarsz biztosítást kötni?
Csináljátok adásvételit azzal akitől kaptad ajándékba.
Az adásvételi tetején jelöljétek be hogy ingyenes, aztan lent meg húzzátok ki azikat a részeket ami a fizetésről szól
Ha eddig biztosítás nélkül használtad, ahhoz nem szükséges biztosítás, hogy eladd, hiszen az eladás pillanatában meg is szűnik a biztosítás. A vevőnek úgyis újat kell kötnie.
Ha csak az a gond, hogy mivel igazolod, hogy a tied, akkor valóban kellene visszamenőleg egy szerződést kötnöd azzal, akitől kaptad, vagy egy ajándékozási szerződést vagy egy adásvételit, mondjuk 1 forintos vételárral...
Rendben, akkor a biztosítást hanyagolom.
Adásvételit mindegy hogy kivel kötök?
Nem muszáj feltétlen attol akitől kaptam?
Ha esetleg egy rokonommal iratom alá az nem baj?
Ahh tényleg, igaz😄
Köszi szépen mindenkinek 👍
A biztosítás megkötéséhez nem kell kötelező gépjármű felelősségbiztosítások esetében adásvételi szerződés. Nem is értem, hogy ezt ( már bocsi ) a baromságot honnan szedték az emberek. :D
A törléshez megint nem kell. Mivel nem szerepel a központi nyilvántartásban ( mert nem rendszámos ) így nem tudja a biztosító ellenőrizni a tulajdon / üzembentartói jogot, így egy nyilatkozat alapján is törlik SMKP esetében a szerződést.
De persze a legjobb az adásvételivel lemondani.
Visszamenőleg meg főleg nem kell kötnöd biztosítást. Nem is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!