Albérlet tulajdonos kauciót miért nem akarja ügyvédi letétbe helyezni?
Mikor mondtam neki hogy jó akkor a 2 havi kauciót ügyvédi letétbe tesszük, akkor döbbenten nézett, és ideges lett hogy mi szükség van erre miért nem tudom csak úgy odaadni.
Hát azért mert a 2 havi kaució nem az ő költőpénze. Ha kárt okoznék a házában akkor megkapja, amúgy nem.
A letét költségeit mondtam hogy én fizetem.
Másnap hívott hogy inkább másnak adja ki a házat.
# 2
Pont az a lényege és biztosítéka hogy mindkettőnk érdekeit védi. Pl. részéről az van rögzítve hogy ha elmaradok a fizetéssel vagy kárt okozok a lakásban akkor jogosan megkapja a pénzt.
Gondolom letétek esetén van letéti díj. Azt melyikőtök fogja fizetni?
Te, vagy a bérbeadó?
Egyébként neked sok gondod nem lehet bérlőként a kaucióval, mert ha úgy alakulna, hogy JOGTALANUL(!) nem kapod vissza, akkor addig nem költözöl ki a lakásból, míg le nem telik a kaució. És máris a pénzednél vagy. Persze a későbbi viták és pereskedés elkerülése végett erről írásban tájékoztatod a bérbeadót, amikor aktuálissá válik a probléma.
# 5
Na de több százezer forintot nem adok csak úgy oda, hogy kézzel odafirkantom hogy 2 havi kaució és ha jól viselkedtem majd visszakapom.
Meg azt hogy érted hogy van egy hivatalos szerződés és az ügyvéd majd "forgatja a szavakat" és nem fizeti ki??? Nem az én ügyvédem, mondtam neki válasszunk egyet együtt. Nem ilyen haver ügyvéd akivel okosba megoldjuk.
Nekem ez azért kell hogy ha vége a bérletnek és rendben van a ház akkor biztosan visszakapjam a kauciót, tulajdonosnak is védelem hogy ha mégis kárt okoznék akkor megkapja a pénzt.
Meg azt is gondolom érted, hogy a bérleti idő végéig nekem arról a pénzről le kell mondanom, nem használhatom, akkor viszont ő se. Ez így fair nem?
# 6
Mivel én hoztam szóba mondtam én kifizetem.
És ha az ügyvéd lelép a pénzzel?
Volt már rá példa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!