Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Egy éves szerződést,vagy...

Egy éves szerződést,vagy határozatlan írjunk?

Figyelt kérdés

Van egy lakásom kiadva albérletbe(még tanulok,a szüleimmel lakom)

Eddig egy éves szerződést írtunk,ami mindjárt lejár. Szerencsére "jó" az albélő,jópár évig maradna,én sem akarok beleköltözni egy darabig.

Ismét egy évre kössük,vagy határozatlan idejűre.

Mik a tapasztalatok?

2020. nov. 5. 13:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Határozatlant írnék mondjuk 1 hónapos felmondási idővel. Ki tudja, mit hoz a holnap.
2020. nov. 5. 13:38
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Általában ha már ismeritek egymást és mindkét oldalról megfeleltek egymásnak, akkor én határozatlan időre kötném.

Nem is kell egy újabb többoldalas szerződés, csak egy 2 tanús papír, amiben leírjátok, hogy az ekkor és ekkor kötött határozott idejű szerződés X nappal lejárt, a felek továbbra is fenntartják a bérbeadó-bérlő jogviszonyt, annyi változtatással, hogy a szerződés határozatlan idejűvé vált. Az ekkor és ekkor kötött szerződési feltételek lejárati idő nélkül érvényben vannak. Kész!

2020. nov. 5. 13:40
 3/5 anonim ***** válasza:
48%

A határozott idejűt bérlőként soha nem kötnék. Max, ha jóval ár alatt van. Nagyon ritka eset, amikor valaki tudja, hogy hol és mikor vált sulit, munkahelyet.

Tulajként, meg ugyanolyan mindkettő. Elég kicsi az esély, hogy te pont fordulónapon akarsz majd odaköltözni.

2020. nov. 5. 13:57
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én albérlőként olyat kötettem, hogy 1 év lejárta után automatikusan határozatlan idejűre vált, 1 hónap felmondási idővel. Ezt tartom a legjobb megoldásnak, hisz azért szoktak leginkább 1 évre kötni először, hogy ne kelljen az albérlő kereséssel sokat foglalkozni megint akár pár hónap múlva.

Számomra visszás lenne albérlőként, ha megint le akarnának nyomni a torkomon fix 1 évet. Pont az az albérlet előnye, hogy nem vagy örökre lekötve, de ha évente rádnyomnak még egy évet, akkor ez az előny elveszik.

2020. nov. 6. 17:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Határozatlan idejű szerződésnél is ki lehet kötni minimális bérlési időt, mondjuk egy évet.

Bérlőként általában tényleg nincs értelme határozott idejű szerződést kötni. Inkább csak kényszer.

2020. nov. 10. 12:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!