Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Iskolás gyerekekkel már...

Iskolás gyerekekkel már könnyebb lesz lakást találni?

Figyelt kérdés

Mikor picik voltak a gyerekek (csecsemő és 2 éves) nagyon nehezen sikerült lakást találnunk, nagyon rossz élmények vannak bennem a sok megalázásról (odahívtak minket, pedig tudtak akkor is a gyerekekről és akkor csak azt ecsetelték az előző gyerekesek mit tettek tönkre, majd mégis elküldtek). Nagy nehezen találtunk egy lakást, de már nagyon kicsi nekünk, muszáj lesz költöznünk.

A gyerekek már 1. és 3. osztályosok. Ekkora gyerekektől már nem idegenkednek annyira a tulajdonosok, mi a tapasztalat?

2020. okt. 21. 11:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Talán igen.
2020. okt. 21. 11:11
 2/11 anonim ***** válasza:
95%
Maga a gyerek a gond, kortól függetlenül. Nehéz vele hivatalosan kirakni, ha nem fizetsz, és sokan nehezen vernek el a gyereked előtt.
2020. okt. 21. 11:37
 3/11 A kérdező kommentje:

Hát azért elverésre nem lesz szükség :D

Értem, akkor igazából nem is a maszatos fal a fő probléma, hanem, hogy nehéz kirakni a gyerekeseket?

És ha vinném a számlákat az elmúlt évekről, hogy rendesen ki lett fizetve mindig?

2020. okt. 21. 11:44
 4/11 A kérdező kommentje:
Több mint 5 évről van szó egy helyen és időben fizettünk mindig, azért ebből csak leszűrhető, hogy nem akarunk csalni.
2020. okt. 21. 11:46
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy nem akarsz csalni, meg nem fizetni, de bármikor állhat elő olyan helyzet, hogy megszorulsz és nem tudod fizetni az albérletet. A gazdasági helyzet bizonytalan, ma van munkád, holnap meg már nem lesz. És ezt tudja nagyon a lakás tulajdonosa is. Nekik is nagy rizikó az hogy nem tehet ki ha nem tudsz fizetni.
2020. okt. 21. 11:50
 6/11 A kérdező kommentje:
De lenne hova mennünm, anyunak ott a nagy a családi háza, amúgy is nála laktunk, de inkább külön élnénk. Akár el tudna jönni ő is (bizonyítani adás-vételivel, hogy valóban van háza) és mehetünk oda, ha úgy adódik.
2020. okt. 21. 12:01
 7/11 anonim ***** válasza:
88%

A kirakás is nehéz és egy kisiskolás is bőven okozhat károkat.

A megoldás tényleg az eddigi jó referencia + esetleg magasabb kaució felajánlása lehet. Felajlánlhatjátok azt is, hogy aláírtok közjegyző előtt kiköltözési nyilatkozatot (ez szerződésszegés esetén megkönnyíti a bérbeadó számára a kiköltöztetést, nem tudom, gyerek esetében mennyire hajtható végre)

2020. okt. 21. 12:11
 8/11 A kérdező kommentje:

Hát, de ha így vesszük egy felnőtt is tud károkat okozni. Én egyszer az ablakot törtem be, pontosabban nyitva hagytam és bevágta a huzat. De kicseréltettük, a tulaj meg se tudta :D viszont a gyerekek tényleg nem csináltak semmi olyat :)

Magasabb kaució alatt mit értesz? Gondolom nem +1 hónap, de megéri előre fizetni mondjuk fél évre? Felajánlhatok ilyet?

2020. okt. 21. 12:39
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem anyukáddal írjatok egy papírt, hogy ők befogadnak, ha kitesz titeket (befogadó nyilatkozat), illetve ajánld fel, hogy a szerződésbe írjátok bele, hogy megszűnése esetén nem tartasz igényt kártalanításra és elhelyezésre. Akkor már csak ugyanolyan eséllyel indultok szerintem, mint a nem gyerekesek, mert ezek miatt nem szokták szeretni. Pedig az plusz pont lehetne, hogy családdal az ember csak hosszabb távra tervez egy helyen maradni.
2020. okt. 21. 13:50
 10/11 A kérdező kommentje:

Igen, egy normális családdal szerintem is jól járhatnának, csak ugye nem tudni előre ki milyen, mert bármit előadhatnak, ezt is megértem.

De akkor így ezeket felhozom majd, ha szükséges, hátha előbb sikerrel járunk.

Köszönöm a tanácsokat! :)

2020. okt. 21. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!