Van egy közös házuk a testvéreméknek de lejárt a hitel akkor abbol jár még neki vagy semmi köze hozzá? 4 éve külön ment a testvérem alberletbe a gyerekekkel.
Kivel közös?
A házastársával? Élettársával? Másik testvérrel?
Esküszöm, érthetetlenül írsz.
Én azt veszem ki, azt kérdezed, hogy a közösen felvett és fizetett hitel lejártával megszűnt-e tulajdonjoga a testvérednek?
Én is ugyanerre jutottam amit az előttem szóló ír.
A tulajdon és a hitel két külön téma. Ha be van jegyezve a tulajdonjog a tulajdoni lapon akkor tulajdonos.
Hiteltől függetlenül.(földhivatalban lehet megnézni vagy interneten az ügyfélkapun díj ellenében 1000Ft)
Közös hitelnél igényelhet tulajdoni részt vagy követelheti az általa fizetett összeget,amennyiben ő nem tulajdonos és bizonyítani tudja,hogy ő fizetett helyettetek.Vagy ha tulajdonos és a tulajdoni részen felül még a ti részeteket is kifizette a hitelből. Fordítva ugyanaz.
Ha nincs bejegyezve tulajdonjoga és nem is volt házasság meg egyebek ami után kérhetné a tulajdonjogot és nem is fizetett hitelt, akkor nem tulajdonos és nem is lehet rá igénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!