Nem szerezhetem vissza a pénzem? (albérlet)
Hosszútávra kerestünk lakást, miután eladtuk a miénket, hogy a városba lakhassunk, ahol üzletet nyitok.
Könnyebb baba mellett, mint vidékről bejárnom.
Sikerült egyet találni, mivel gyerekkel nem nagyon szeretik kiadni, örültem, hogy egyáltalán van valami.
Szép lakás. Megbeszéltem velük, hogy legalább 5 évre kell.
A lényeg az, hogy 1 éves szerződést kötöttünk, azzal hogy ha addig felmondom a szerződést, akkor megtartja a kaucióm (200 ezer Ft)
A kisbaba 3 hónapos.
A környék amit csendesnek és nyugodtnak hazudott a tulaj hangos és tele kisebbségivel.
Utobbival semmi bajok, de állandóan verekednek a lépcsőházban, meg az ablak alatt. Továbbá hatalmas ordítások vannak minden nap, mert ablakkal szemben a focipája.
A kisfiam mindig sír fél. Nem sima laza foci, hanem ahogy ezek a gyerekek ordítanak torkuk szakadtából.
Hát a pici egy hónapja bőg és ijedezik.
16-21-ig ez megy.
Próbálok nem itthon lenni olyankor.
Aztán van az hogy a lifttel szemben lakom. Elég kicsi a hely a lift és az ajtó között magasfödszinten.
Egyfolytában az ajtót ütik, plusz még karcolják.
Elég drága ajtó van fent. Tuti ezt is rám kenné...
Én mindenhogy megyek. Szerencsére megtudom oldani. Ilyen esetben sem kapható vissza a pénzem gondolom?
Nem nyugodt és csendes ahogy hirdette... De gondolom ez a kutyát nem érdekli..
Nem valószínű.
A focipálya azután épült, hogy oda költöztél? És a lakás is akkor került a lift mellé? Nem nézted meg legalább egyszer a környéket, mielőtt aláírtad a szerződést?
Gondolom, mielött odaköltöztél nem nézted meg a környéket - a focipálya, a kisebbség, a lift nem hiszem, hogy azután került oda, hogy beköltöztél!
Arra semmi esélyed, hogy ilyen indokkal ki tudj szállni a szerzödésböl, a te hibád, ha nem tájékozódtál elötte.
Másrészt meg egy kisbaba nem igazán törödik a zajokkal, ha te nem csinálsz belöle nagy felhajtást!
Nekem utolsó ne magyarázd meg. A focipalyat lattam.
De a cigányokat egy perc alatt amíg odamebtem meg másnap nem láttam.
40kmrol koltoztem be.
A kisbaba meg igenis sír.
Nyilván az az irányadó, ami a szerződésben szerepel.
> A lényeg az, hogy 1 éves szerződést kötöttünk, azzal hogy ha addig felmondom a szerződést, akkor megtartja a kaucióm…
Ez teljesen méltányolható önmagában. Nyilván a bérbeadónak is bevételkiesés, ha nem hosszabb távon bérlik az ingatlant, hanem 2 havonta költöznek ki.
> A környék amit csendesnek és nyugodtnak hazudott a tulaj hangos és tele kisebbségivel.
Lehet ez valóban hazugság is. De nem feltétlenül. Pl. én három évig adtam ki egy lakást egy párnak. Ők időközben saját lakás projektbe kezdtek, így felmondták a bérleti szerződést. Oké, viszont ők rögtön hoztak is egy idős párt a rokonságból, akiknek éppen sürgőssé vált, hogy bérleményt szerezzenek. De ha nem így történt volna, jött volna egy bérlő jelölt, és megkérdezi, hogy nyugodt-e a környék, akkor azt mondtam volna, hogy igen, mert mikor még én laktam ott, akkor az volt. Az előző bérlők nem jelezték, hogy valami gond lenne. De nem tudhatom, hogy nem költözött-e be a három év alatt problémás személy, család, hogy nem vált-e a ház melletti terület időközben problémás személyek találkozóhelyévé. Ha igen, akkor én nem feltétlenül tudhattam ezt, így jóhiszeműen, de valótlanul állítottam volna, hogy nyugodt környékről van szó.
Persze nyilván az is lehet, hogy tényleg szándékos félrevezetés volt, nyilván ez sem példa nélküli, hogy finoman fogalmazzunk.
De ugye gondolom az, hogy ez egy nyugodt környék, nem szerepel a bérleti szerződésben. Így aztán még akkor is kérdéses ez alapján megtámadni a bérleti szerződést, ha bizonyítani is tudnád hitelt érdemlően, hogy a bérbeadó mondott ilyet. De gondolom nem tudod bizonyítani.
Ha jogi útra tereled a dolgot, nem biztos, hogy jól jársz, abból is lesz elég kellemetlenséged. Bár legalább abból a baba kimarad.
> Nem szerezhetem vissza a pénzem?
Azért van rá mód. Ha a bérbeadódnak van valamennyi lelkiismerete, igazságérzete, empátiája, és ha megérteted vele – lehetőleg nem ellenséges hangnemben –, hogy neked ez a helyzet miért és menyire problémás, akkor tudjátok módosítani a bérleti szerződést úgy, hogy a kaucióra vonatkozó kitételt kiveszitek a szerződésből, vagy nem lepapírozott módon mégis visszakapd akár részben, akár teljesen. De ehhez nyilván kell a másik fél, meg kell egy jó konfliktuskezelési, érdekérvényesítési képesség.
Amúgy az első valamit benézett.
Azért említettem a liftet, mert igaz lattamz, de azt nem gondoltam neki b.sszak magukat az ajtónak minden alkalommal.
Az ajtó tele karcokkal kívülről.
És de körülnéztem, de délután 2-re hívtak mindkét alkalommal.
Itt az élet 4 után indul.
Mielött valaki kivesz egy lakást, többször "illik" különbözö idöpontokban elmenni arrafelé, éppen a szomszédok meg zajok miatt.
A lifthez csak annyit, hogy gondolom, elötte sem voltak óvatosabbak, az ajtó már akkor is csupa karc kellett, hogy legyen - ezt észre kellett volna venni neked is.
Ettöl függetlenül, aláírtál egy szerzödést, ez rád nézve kötelezö, a kauciót elveszted.
Nem baj. Mivel én eladtam a házam nem volt nagyon időm 1 hónapos baba mellett berohangálni 40 km-ről.
2* voltam megnézni.... Tudta jól mikorra beszélje lenaz időt.
Mindegy, költözök. Van szerencsére pénzem, ez akkor lenne baj, ha nem lenne...
Észrevettem a karcokat, de akkor nem jutott eszembe, hogy ezt más lakók teszik.
Laktam már albérletben, lift közelben is... Ilyen vadállatok nem voltak ott.
Amúgy az ajtót nem romák vágják haza,hanem magyarok. Kinéztem egyre múltkor is.
Továbbá, egy percre bejöttem a lakásba, mert a táskám fent hagytam, kocsiba vettem észre.
Nem zártam be az ajtót, hisz mondom csak visszaugrottam valamiért... Erre basszus benyitott egy faszi, azt hittem ott sokkolódom le. 😂
Azt mondta téves. Ja, persze.
😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!