Hozzátok bejárkál a tulaj amíg nem vagytok otthon?
#10-es:
Olvasgass egy kicsit: [link]
Ha nem jelzed a bérlővel, hogy mész, akkor jogsértést követsz el.
Nincs olyan, hogy bejárkál. Ha bérelsz egy lakást, az a bérleti idő alatt a "tulajdonod".
Amikor régen a saját lakásomban kiadtam egy szobát, úgy, hogy én is a lakásban laktam, soha, egyszer sem mentem be a bérlő szobájába.
Egyszer kellett radiátorszelepet cserélni. Megbeszéltem vele és ragaszkodtam hozzá, hogy ő is ott legyen.
10-es: ha nem is vesszük figyelembe a törvényt, magadat is levéded azzal, ha nem jársz be. Ha a bérlőnek eltűnik valamije (akár csak elkeverte) az első gyanú a tulajra fog terelődni, hiszen csak ő jár be a bérlőn kívül. Ha meg rendőrségi ügy lesz belőle, akkor kiderül a törvényszegésed.
Meg kitakarítani? Kamaszként én is kupiban éltem, szerettem és átláttam. Megbolondultam volna, ha valaki kitakarít (az én szemeben megváltoztatja a saját rendszeremet), meg hozzányúlni a cuccaihoz... nem támadlak, csak el vagyok képedve, hogy ilyen van.
Nem mehet be előzetes egyeztetés nélkül! Olyannyira nem, hogy ha bérelnék egy lakást, jogom lenne lecserélni a zárat.
Sőt, jobbat mondok. Ha rajtakapnám, hogy sutyiban bejárkál, feljelenteném birtokháborításért.
Mindig normális bérlő voltam, ha gyökér tulajjal kerültem szembe (egyszer fordult elő majdnem 10 év albizás alatt), inkább szedtem a sátorfát (3 nap után).
A legutolsó albérletben 6 évet töltöttem el, a tulajjal nagyon jó volt a kapcsolat, ennyi idő alatt kb 3-szor volt a lakásban. Szerintem ez a normális. Te fizetsz, normálisan viselkedsz, ő meg békén hagy.
1-2 ellenőrzés az első időben (szigorúan egyeztetett időpontban!) és rá fog jönni, hogy felesleges a nyakadra járnia.
De az is teljesen elfogadható szerintem, hogy minden hónap x. napján jön, hozza a csekkeket, fizetsz neki, körbenéz, ha akar és ennyi (ilyen tulajom is volt és nem volt belőle soha probléma). Mindenki nyugodt és boldog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!