Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hozzátok bejárkál a tulaj...

Hozzátok bejárkál a tulaj amíg nem vagytok otthon?

Figyelt kérdés
Volt már ilyen, hogy kiderült, bement a lakásba amíg nem voltatok otthon? Másik kérdésem pedig, hogy milyen gyakran költöztök másik albérletbe?

2020. júl. 7. 10:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

#10-es:

Olvasgass egy kicsit: [link]

Ha nem jelzed a bérlővel, hogy mész, akkor jogsértést követsz el.

2020. júl. 8. 19:34
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan, hogy bejárkál. Ha bérelsz egy lakást, az a bérleti idő alatt a "tulajdonod".

Amikor régen a saját lakásomban kiadtam egy szobát, úgy, hogy én is a lakásban laktam, soha, egyszer sem mentem be a bérlő szobájába.

Egyszer kellett radiátorszelepet cserélni. Megbeszéltem vele és ragaszkodtam hozzá, hogy ő is ott legyen.

2020. júl. 8. 20:13
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Volt már, hogy bementem amíg nem voltak otthon, DE csak velük egyeztetve, pl. felhívtak, hogy elutaztak egész hétvégére, de lehet, hogy nyitva maradt az egyik ablak, nézzem már meg (a szomszédban lakom), vagy be kellett engedni egy szerelőt, de tudták előre, hogy akkor nem lesznek otthon, és megbeszéltük, hogy majd én beengedem és figyelek rá.
2020. júl. 8. 21:28
 14/17 A kérdező kommentje:
Az úgy rendben van ha megbeszéltük és úgy megy be a lakásba amíg nem vagyunk otthon. De hogy csak úgy kifigyeli, hogy mikor nem vagyunk otthon és bemegy, na azt nem tűrném. Egyszer laktunk egy olyan albérletben ahol a tulaj egy kötekedős öreglány volt és a szembe szomszéddal figyeltetett minket, de olyan szinten, hogy utólag kiderült kulcsa is volt a szomszédnak és bejárkált hozzánk.
2020. júl. 8. 21:50
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

10-es: ha nem is vesszük figyelembe a törvényt, magadat is levéded azzal, ha nem jársz be. Ha a bérlőnek eltűnik valamije (akár csak elkeverte) az első gyanú a tulajra fog terelődni, hiszen csak ő jár be a bérlőn kívül. Ha meg rendőrségi ügy lesz belőle, akkor kiderül a törvényszegésed.

Meg kitakarítani? Kamaszként én is kupiban éltem, szerettem és átláttam. Megbolondultam volna, ha valaki kitakarít (az én szemeben megváltoztatja a saját rendszeremet), meg hozzányúlni a cuccaihoz... nem támadlak, csak el vagyok képedve, hogy ilyen van.

2020. júl. 9. 00:39
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
9 éve lakunk, a tulajdonos soha nem jött fel az engedélyünk nélkül, mindig egyeztettünk időpontot ami mindenkinek megfelelt és max olyankor jött amikor szükség volt rá is(nem ellenőrizni). Igaz nem is vagyunk mocskos, igénytelen, hangoskodó emberek.
2020. júl. 11. 16:00
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem mehet be előzetes egyeztetés nélkül! Olyannyira nem, hogy ha bérelnék egy lakást, jogom lenne lecserélni a zárat.

Sőt, jobbat mondok. Ha rajtakapnám, hogy sutyiban bejárkál, feljelenteném birtokháborításért.

Mindig normális bérlő voltam, ha gyökér tulajjal kerültem szembe (egyszer fordult elő majdnem 10 év albizás alatt), inkább szedtem a sátorfát (3 nap után).

A legutolsó albérletben 6 évet töltöttem el, a tulajjal nagyon jó volt a kapcsolat, ennyi idő alatt kb 3-szor volt a lakásban. Szerintem ez a normális. Te fizetsz, normálisan viselkedsz, ő meg békén hagy.

1-2 ellenőrzés az első időben (szigorúan egyeztetett időpontban!) és rá fog jönni, hogy felesleges a nyakadra járnia.

De az is teljesen elfogadható szerintem, hogy minden hónap x. napján jön, hozza a csekkeket, fizetsz neki, körbenéz, ha akar és ennyi (ilyen tulajom is volt és nem volt belőle soha probléma). Mindenki nyugodt és boldog.

2020. júl. 29. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!